alimentatia si sexul 200x179 Alimentatia mamei si sexul copilului

Alimentatia si sexul copilului

Taticii care isi doresc cu ardoare un baietel ar trebui sa inceapa inca de pe acum rasfatarea partenerei cu mic-dejunuri laborioase servite la pat, intrucat poate fi singura metoda demostrata stiintific de influentare a sexului viitorului copil. Cercetatorii de la Universitatea Exter si Oxford au descoperit o legatura directa intre dieta plina de energie a mamei si posibilitatea de a avea un copil de sex masculin.

Studiul a fost elaborat pe baza a 740 de femei din Marea Britanie aflate la prima sarcina si care nu stiau ce sex are copilul din burtica. Femeile au fost rugate sa ofere detalii despre obiceiurile alimentare dinaintea si din primele saptamani de sarcina. Apoi au fost impartite in trei categorii in functie de numarul de calorii consumate pe zi in jurul datei probabile a conceptiei. 56% dintre femeile apartinand grupului cu aport caloric mai mare au nascut baieti, fata de 45% din grupul celor care au mancat mai putin. Pe langa faptul ca numarul caloriilor consumate era mai mare, s-a constatat ca femeile care au avut baieti consumau o cantitate si o varietate mai mare de nutrienti, incluzand potasiu, calciu si vitaminele C, E si B12. S-a descoperit o corelatie si intre femeile care consumau cereale la micul dejun si nasterea de baietei.

In ultimii 40 ani s-a inregistrat un declin, usor, dar numai bun de luat in seama, de aproximativ 1 la 1000 de nasteri anuale in proportia de baietei adusi pe lume in tarile industrializate, mai ales in Marea Britanie, Statele Unite si Canada. Cercetarile anterioare au concluzionat si reducerea aportului caloric in alimentatia viitoarelor mamici provenind din aceste tari. “Epidemia obezitatii” este descrisa ca reducerea drastica a activitatii fizice si inregistrarea de diferente in calitatea mancarii si obiceiurile specifice modului de alimentare al fiecarei culturi. S-a demonstrat, de asemenea, ca saritul peste micul dejun este apanajul tarilor dezvoltate: in Statele Unite, proportia adultilor care luau micul dejun a scazut de la 86% la 75% intre anii 1965 si 1991.

Dr Fiona Mathews de la universtitatea din Exter, conducatorul studiului, afirma: “Aceasta cercetare poate explica de ce in tarile dezvoltate, unde multe femei aleg sa urmeze stiluri de alimentatie sarace in calorii, scade proportia baietilor nascuti. Concluziile studiului sunt deosebit de interesante, avand in vedere dezbaterile recente privind reglementarea clinicilor care utilizeaza tehnologie avansata pentru oferirea posibilitatii cuplurilor de a alege sexul urmasilor, manipuland spermatozoizii prin metode non-medicale. Studiul a descoperit, prin metode naturale, ca dieta mamei ofera posibilitatea influentarii sexului copilului.

Oamenii de stiinta stiu deja ca in cazul multor animale se nasc mai multi pui de gen masculin, atunci cand femela are destule resurse de hrana . Fenomenul a fost cu precadere studiat la nevertebrate, dar se aplica si in cazul cailor, vacilor si la unele specii de caprioara. Explicatia tinde sa presupuna ca tine de nevoia evolutionara de a produce urmasi.