briose cu morcovi 200x177 Briose cu morcovi

Briose cu morcovi

Cunoasteti genul acela de prajituri care nu sunt cu nimic spectaculoase (gust sau aspect), insa se termina primele din farfurie?! Ei bine, astazi va prezentam una dintre ele: briosele cu morcovi! Sunt atat de rapide ca pot fi pregatite si dimineata, la micul dejun: 15 minute de pregatire si 30 de coacere. Sfatul nostru este simplu: cumparati 2 tavi de briose si faceti cantitate dubla!

Dupa multe ajustari de la reteta initiala (care continea mai mult de dublul cantitatii de ulei si bicarbonat de sodiu), s-a ajuns la urmatoarea formula ideala de:

Ingrediente (12 briose):

  • 200 g faina
  • 250 g morcov ras pe razatoarea mica
  • 150 g zahar brun (daca va plac mai dulci, puneti 200 g)
  • 2 oua
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 60 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • putina nucsoara macinata (optional)
  • putin ghimbir macinat (1 cm)

Se amesteca toate ingredientele si se toarna in formele tapetate cu hartie de briose. Se coc 25-30 minute in cuptorul incins la 180 grade Celsius.

Sfat: nucsoara si ghimbirul ii dau un gust aparte; nu trebuie puse ambele in acelasi timp, insa macar unul dintre condimente trebuie folosit in realizarea acestor briose cu morcovi. Ghimbir puteti cumpara din supermarket-urile mari (luati cate 2-3 radacini mari odata si pastrati-le la frigider, in compartimentul de legume; rezista 3-4 luni)