relucalotaphotography 003 200x133 Dino Parc Rasnov, dinozauri si expozitii unice

Dinozaur miscator

Cui ii plac dinozaurii? Fetite si baietei deopotriva iubesc dinozaurii si sunt fascinati de aceste animale uriase ce au trait in urma cu milioane de ani. Si ce poate fi mai distractiv decat o incursiune in lumea lor, printre exponate reconstituite in marime naturala?

Iata ce veti putea vedea la Dino Parc Rasnov:

50 de dinozauri in marime naturala din rasini naturale si fibra de sticla pe un traseu ce strabate dealul impadurit al Rasnovului. Aleea are sens unic, asa ca odata inceput traseul trebuie dus la bun sfarsit. Insa asta nu va fi o problema, avand in vedere ca descoperirea dinozaurilor printre frunzele copacilor este o adevarata vanatoare de comori distractiva pentru toata lumea. Informatiile de pe panourile ce insotesc fiecare dinozaur sunt si ele interesante, dand detalii despre viata dinozaurilor, despre perioada in care au trait si cand au disparut. 

Expozitia scheletului de mastodont descoperit pe teritoriul Romaniei, in Racosul de Sus destul de recent, in 2008. Mastodontul masoara 7 metri lungime si 3,5 metri inaltime. „Fiind un exemplar aproape intact, singurul complet in proportie de 85% din lume, scheletul de mastodont care va fi expus in parc are o valoare stiintifica nemasurabila. Ne bucura faptul ca putem organiza o expozitie cu beneficii pentru toata lumea, pentru ca in prezent scheletul este vizitat la Baraolt de 3.000 de oameni anual, iar la Dino Parc va putea fi vazut de peste 300.000 de oameni pe an”, a declarat Adrian Apostu, manager Dino Parc Rasnov.

O reproducere virtuala interactiva simuleaza conditiile de viata ale acestuia.

Expozitia de roci si fosile cu titlu “MISTERELE GENEZEI CARPATILOR – O ISTORIE DE SUTE DE MILIOANE DE ANI” este o expozitie unica in Romania.

Aici veti descoperi combinatii de minerale in roca magmatica, cele mai mari cristale de tremolit din Romania, fragmente de aragonit din cel mai mare zacamant din Europa si “Opalul Dobos”, un tip de opal stratificat din zona Covasnei, unicul de acest fel din lume.

O parte interesanta a acestei expozitii este reprezentata de fosilele de animale preistorice care au fost gasite pe teritoriul tarii noastre: bizonul de stepa, ursul de pestera, mamutul lanos, rinocerul lanos sau cerbul si calul preistoric.

Hatzegopteryx si cuibul de oua de dinozaur va prezinta cel mai mare animal zburator din lume – Hatzegopteryx a fost descoperit chiar pe teritoriul Romaniei si a fost reconstituit de catre Dino Parc Rasnov. Hatzegopteryx este insotit de un cuib de 10 oua reale de dinozaur, descoperit la Tustea in Geoparcul dinozaurilor Tara Hategului! 

Hatzegopteryx a fost descoperit in 1978 de catre profesorul Dan Grigorescu in zona Hategului. a trait acum cca 68 de milioane de ani, la sfarsitul perioadei Cretacice, numele sau este compus din cel al regiunii in care a fost descoperit, si „pteryx”, grecescul pentru „aripa” si are o deschidere a aripilor de circa 12 metri, un craniu de aproximativ 3 metri,

Alte atractii ale parcului ce va vor incanta sunt: traseul de tiroliana penru adulti, traseul de aventuri pentru copii, casutele in copaci, cinematograful 9D, camera cu lasere si multe alte zone interactive.