mamaliga cu parmezan 160x200 Mamaliga cu parmezan (12 luni)

Mamaliga cu parmezan

Perfecta pentru gustarea de seara sau cina bebelusului tau, mamaliguta cu parmezan se prepara repede, usor, fiind preferata de cei mici pentru ca nu trebuie sa se chinuie sa-si foloseasca dintisorii, mai mult lipsa decat prezenti. Poate fi servita si ca garnitura la o mancare de legume (ciulama de ciuperci, ostropel de pui, etc)

Ingrediente: 1/2 ceasca malai, 5-10g (sau 1 lingurita) unt nesarat, 1 mana de parmezan, putina sare

Se pun la fiert 2 cesti de apa cu putina sare. Se lasa sa dea in clocot, apoi se reduce focul si se adauga malaiul treptat, amestecand in continuu cu un tel pentru a nu se forma cocoloase si a se lipi mamaliga de vas. Se lasa la foc mic (pentru a nu sari stropi fierbinti) 15-30 minute pana se coace (se formeaza coaja dedesubt si se desprinde de pe peretii vasului). Se ia de pe foc si se adauga untul, apoi se lasa sa se raceasca putin.
In momentul servirii, cand mamaliga este calda inca, se adauga si parmezanul.

Sfat: In loc de parmezan se poate folosi orice branza mai tare, dar nu foarte sarata, chiar si cascaval, svaiter, emmenthaler, Cheddar, Gruyere. Se pot adauga mai multe tipuri de branza in acelasi timp, in functie de gustul fiecaruia.