orarul meselor bebelusului 200x142 Orarul meselor bebelusului

Bebelus alaptat

Vom dezbate acum modalitatea potrivita de a forma un orar de hranire al bebelusului, indiferent daca este alaptatsau ii administram lapte praf.

In mod normal, un proaspat parinte este ingrijorat in privinta stabilirii unui orar de hranire al copilului si cauta, deseori, o ghidare in acest sens. Majoritatea parintilor au intrebari legate de cat de des trebuie sa-si hraneasca bebelusul si dau, de cele mai multe ori, peste sfaturi si informatii contradictorii. Asadar, hraniti-va copilul ori de cate ori ii este foame. Bebelusii au nevoie de mese dese: majoritatea specialistilor afirma ca un nou-nascut trebuie alimentat la fiecare doua-trei ore la inceput (in primele saptamani de viata), 24 ore pe zi.

  1. Tineti copilul in camera voastra in timpul meselor noctorne
  2. Cat de des i se va face foame bebelusului? Ar trebui sa urmez orarul de hrana impus de pediatrul meu?
  3. Ce diferente apar in cazul hranirii unui prematur?
  4. La ce schimbari va puteti astepta in orarul de masa al bebelusului dvs.?

Tineti copilul in camera voastra in timpul meselor noctorne

Este intelept sa luam in considerare sfatul specialistilor care spun ca este mai bine sa stam cu bebelusul in aceeasi camera. Cea mai mare problema a copiilor alaptati sau hraniti cu lapte praf este ca, in cazul celor alaptati, mama se adapteaza mai usor orarului de somn al bebelusului in cadrul hranilor nocturne. Mesele de noapte pot fi mai putin deranjante daca bebelusul este adus in camera mamei, fie prin instalarea patutului sau in camera noastra, fie prin impartirea patului conjugal cu noul membru al familiei; in momentul in care copilul se trezeste infometat, el poate fi alaptat fara ca mama sa fie trezita de-a binelea.

Cat de des i se va face foame bebelusului? Ar trebui sa urmez orarul de hrana impus de pediatrul meu?

Orarul de masa al bebelusului dvs. probabil ca va fi stabilit de el insusi. Majoritatea copiilor sanatosi, nascuti la termen, se trezesc flamanzi la fiecare 2 ore, asa ca probabil nu va fi nevoie ca mama sa tina o evidenta. Daca bebelusul dvs. are probleme de sanatate sau productia dvs. de lapte nu este suficienta, este posibil ca va trebui sa programati mesele astfel incat bebelusul sa fie hranit corect si sa va asigurati ca stimulati si productia de lapte. Daca va alaptati copilul dupa un program prestabilit la inceput, veti descoperi ca si productia de lapte se va regla conform orarului stabilit.

Unii copii trebuie hraniti mai des la anumite momente din zi sau din noapte sau pot sta nemancati o perioada mai mare de timp decat de obicei. Bebelusii alaptati mananca mai putin cantitativ si mai des. Primul an de viata al bebelusului dvs. constituie o serie de etape de dezvoltare: un nou nascut este posibil sa manance conform planului realizat de pediatrul tau, insa, in cateva luni, este posbil sa fie nevoie sa te adaptezi orarului in schimbare al copilului. Cantitatea de hrana ingerata de bebelusul dvs. depinde numai de el. Hraniti-l atat cat vrea si de cate ori vrea: scurtarea mesei va poate lasa copilul infometat.

Ce diferente apar in cazul hranirii unui prematur?

Mamele prematurilor sau noilor nascuti care nu mananca de 8-12 ori din proprie initiativa, se vor vedea puse in situatia de a fi nevoite sa tina seama numarului si cantitatii fiecarei mese de-a lungul unei zile, pentru a se asigura ca bebelusul castiga in greutate. Semnele de foame includ cautarea cu gurita a sanului sau tetinei biberonului, sugerea degetelor sau manutei si plansul. Daca prematurul dvs. prefera sa doarma in loc sa manance, va trebui sa il sculati pentru a-l hrani, chiar si pe timpul noptii. Instalarea copilului in camera dvs. este o metoda simpla de a usura procesul hranirii: un ceas cu o alarma inceata care sa sune la intervale regulate de timp este o cale usoara pentru a va hrani copilul fara a va trezi complet de fiecare data. Una dintre cele mai stresante probleme cu care se confrunta proapetele mamici este stresul de a nu mai avea o noapte completa de somn pentru luni bune: faceti, asadar, tot ce este posibil pentru a minimiza aceasta neplacere.

La ce schimbari va puteti astepta in orarul de masa al bebelusului dvs.?

Pe masura ce stomacul bebelusului creste, orarul de masa al copilului se va normaliza si timpul dintre mese se va mari. Este posibil sa renuntati la mesele de noapte in jurul varstei de 8-9 luni (unii specialisti recomanda varsta de 1 an, insa depinde de copil si, bineinteles, si de cat de mult va doriti sa va reveniti cu somnul). Intarcarea de noapte va trebui luata in considerare in cazul in care bebelusul este pregatit sa o faca din punct de vedere al dezvoltarii sale; altfel, puteti face totul corect si noaptea sa va treziti, totusi, sa va alimentati copilul. Dar puteti incerca sa-l hraniti mai des in orele ce preced momentul culcarii, precum si de-a lungul zilei, oferindu-i o ultima masa chiar inainte ca dvs. insiva sa mergeti la culcare sau crescand aportul cantitativ si nutritiv al hranirilor diurne.

Cercetarile au scos la iveala faptul ca bebelusii vor manca cu pana la 25% mai mult in cadrul unei mese in cazul in care nu sunt distrasi de lucruri care se intampla in jurul lor. Hraniti-va, deci, bebelusul intr-o camera linistita unde nu se intampla nimic altceva.

Cate mese are bebelusul vostru? Mai are masa de noapte?