piure ardei copt cu branza 200x133 Piure de ardei copt cu branza (9 luni)

Piure de ardei copt cu branza

Ardeiul copt (fie ca e gras – portocaliu, galben, rosu – sau kapia) are priza la copii. De ce? Simplu, e dulce! Chiar si cei mai mofturosi il adora. Plin de vitamina C si betacaroten, alaturi de branza vom obtine un piure cremos, care poate fi consumat ca atare, sau un sos perfect pentru paste si orez.

Ingrediente:

Putem folosi orice fel de ardei, mai putin cel verde.

Coacem ardeiul in tava de cuptor captusita cu folie de aluminiu (sau, mai sanatos, cu hartie de copt). Cand e copt bine pe toate partile, il scoatem intr-un castron si il acoperim cateva minute, apoi il vom curata de pielita si seminte.

Ardeiul se paseaza la robot sau cu furculita si se amesteca cu branza.

Se serveste ca atare, cu paine, sau se adauga la paste sau orez integral, peste un cartof copt sau se foloseste ca sos (dip) pentru legume fierte.