soricel din cartof copt Soricei din cartof copt (12 luni)

Soricei din cartof copt cu branza

Vrei o farfurie goala la sfarsitul mesei? Pune-ti imaginatia la contributie: fa barcute din dovlecei sau vinete, orneaza un piure de legume cu “iarba” din frunze de salata si “copacei” din buchetel de broccoli. Astazi iti propunem soricei din cartof copt, cu dovleac copt si branzica, un fel de mancare care va incanta intreaga familie!

Ingrediente: 4 cartofi mari (250g fiecare), 300g dovleac copt, 40g unt, 80g parmezan ras (sau alta branza, inclusiv cascaval si telemea desarata), 1 lingurita mustar Dijon, 2 lingurite lapte, decor din: 4 fire de ceapa verde (codita), 8 fire de chives – o specie mai mica de ceapa verde – (mustati), 8 stafide (ochi), 4 ridichi (urechi), 4 rosii cherry cu 4 scobitori (nas).

Se pun la copt cartofii si dovleacul crud. Fiind mai tari, cartofii se inteapa cu furculita in mai multe locuri. Optional, cartofii si dovleacul se pot unge cu putin ulei de masline sau unt topit folosind o pensula. Se coc pana sunt moi la presare, apoi se dau la racit.

Odata ce cartofii pot fi tinuti in mana, se taie un capac pe orizontala si se scoate miezul cartofilor cu ajutorul unei lingurite, lasand o margine suficient de groasa pentru a sustine umplutura. Miezul cartofilor se paseaza bine cu 300g dovleac copt, cu mustarul, jumatate din parmezan sau branza, cele 40g unt si laptele, pana la omogenizare. Cu acest amestec se umplu “cojile” de cartof si se mai dau la cuptor, presarand deasupra restul de branza rasa.

Dupa ce branza s-a topit si cartofii s-au aurit putin, se scot din cuptor si se decoreaza: rosiile cherry se infig intr-o scobitoare, iar celalalt capat se introduce in cartof pe post de nas al soricelului, firele de chives (ceapa ciorii) se introduc in spatele rosiilor pentru a realiza mustatile, ridichile se taie jumatati si se formeaza urechile, stafidele se monteaza pe post de ochi, iar un fir de ceapa verde va fi coada soricelului.

Sfat: umplutura poate contine si alte legume pe care doresti sa le introduc in alimentatia copilului – mazare, morcov, broccoli, conopida, dovlecel, ardei, toate fierte. Poti pune si masline sau porumb dulce din conserva, ou fiert, etc.