spaghetti carbonara 200x200 Spaghetti Carbonara (18 luni)

Spaghetti carbonara

Cea mai populara reteta de paste italienesti, Carbonara este si pe placul copiilor, acestia fiind foarte incantati de sputul spaghetelor!

Reteta originala contine pancetta, un fel de bacon sau kaizer romanesc, insa mai ales atunci cand gatesti pentru copii, trebuie sa incerci sa renunti a o folosi, gustul spaghetelor nefiind cu nimic mai prejos fata de original. Cantitatile de mai jos sunt suficiente pentru a satura intreaga familie.

Ingrediente: 325g spaghetti, 200g pancetta (este optional pentru copii si poate fi inlocuit cu kaizer romanesc sau sunculita taraneasca), 1 lingura ulei de masline, 150g parmezan proaspat razuit, 2 oua intregi si un galbenus, sare si piper

Spaghetele se pun la fiert in multa apa cu putina sare, conform instructiunilor de pe pachet. Pancetta sau kaizerul se taie cubulete si se prajeste intr-o tigaie antiaderenta in ulei de masline. Este gata cand cubuletele devin crocante; le scurgem pe hartie absorbanta si le lasam sa se raceasca putin (daca nu folosim mezeluri, sarim pasul si trecem direct la prepararea sosului).

Cat timp fierb pastele, pregatim sosul: amestecam ouale si galbenusul, adaugam parmezanul si piperam dupa gust. Daca sosul este prea gros, mai adaugam putin din apa in care au fiert pastele. Se pune si pancetta, in cazul in care folosim, si se amesteca bine.

Cand pastele sunt fierte, se scurg (nu se clatesc de apa) si se toarna fierbinti peste sos, amestecand bine, dar cu grija sa nu se rupa (nu se pun pe foc, pentru ca oul se transforma in omleta). Se servesc calde.