• Un studiu realizat la Spitalul de Copii din Pittsburgh a scos in evidenta ca celulele stem derivate din muschii femeilor posed o abilitate mai mare (cu aproximativ 30%) de a regenera tesutul muscular al scheletului decât cele ale barbatilor, experimentul realizandu-se pe soareci distrofici carora li s-au injectat celule stem feminine si masculine, masurandu-se apoi raportul fibrelor distrofin pozitive la 100.000 celule donate.
  • Doua echipe independente de cercetatori (una a Universitatii din Wisconsin, SUA si cealalta a Universitatii din Kyoto, Japonia) au descoperit simultan metoda de obtinere a celulelor stem din celule adulte si nu embrionare. Celulele nou obtinute sunt pe deplin recunoscute de organismul uman intrucat contin codul genetic al pacientului de unde au fost recoltate celulele supuse cercetarii, insa prezinta riscul de aparitie a mutatiilor, datorita utilizarii unui virus in obtinerea lor, celulele stem rezultate pastrand inca o copie a retrovirusului folosit.
  • Un alt studiu elaborat de Universitatea Medicala din Rochester a presupus injectarea a 300.000 de celule stem in 5 locuri diferite (pentru a se raspandi mai bine in creier si maduva spinarii) din creierul unor soareci nou-nascuti cu probleme neurologice corespunzatoare unor boli ale copilariei in cazul adultilor. S-au observat imbunatatiri semnificative ale starii de sanatate a soarecilor, desi 20 dintre ei au murit, 4 soareci si-au revenit la normal la 9 luni de la injectarea cu celule stem.
  • Desi maduva osoasa si grasimea sunt considerate cele mai accesibile si putin intruzive surse de celule stem adulte, cercetatorii Universitatii Sao Paolo, Brazilia au evidentiat celule stem prezente in trompele falopiene, o sansa in plus pentru chirurgia regenerativa si tratamentul infertilitatii feminine.
  • Sportivii sunt o categorie aparte de beneficiari ai transplantelor de celule stem. Jucatorul echipei de baseball NY Yankees, Bartolo Colon si-a recuperat urmarul in urma recoltarii de celule stem din grasime si maduva spinarii si injectarii sale in umar si cot, interventie efectuata in republica Dominicana. Chiar si publicatii medicale serioase afirma ca injectarea de celule stem intr-un tesut afectat creste reactia naturala de vindecare a organismului, fiind considerata o alternativa a terapiilor de vindecare musculo-sheletice realizate in prezent. Mai mult decat atat, este cunoscut faptul ca fotbalistii de performanta opteaza pentru recoltarea de celule stem la nasterea copiilor lor, celule folosite ulterior pentru tratarea si recuperarea mai rapida in urma accidentarilor suferite pe teren.
  • Un studiu condus in urma cu cativa ani a incercat recoltarea de celule stem si injectarea lor, dupa realizarea chimioterapiei, in cazul a 23 de tineri, majoritatea barbati, suferinzi de diabet de tip I. S-a constatat ca in urma transplantului de celule stem , 12 din cei 23 de pacienti nu au mai necesitat injectii cu insulina in primele 32 luni de la efectuarea procedurii, in vreme ce 8 dintre ei au apelat la insulina la 6-47 luni de la transplant. S-a inregistrat un singur pacient la care nevoia de insulina a revenit la 4 ani de la injectarea cu celule stem.
  • Cercetatorii japonezi au reusit redarea mobilitatii unei primate paralizate prin transplantul de celule stem. Medicii Universitatii Keyo din Tokyo au inserat patru tipuri de gene in interiorul unor celule ale pielii umane pentru a crea celule stem care, ulterior au fost injectate unui macac la 9 zile de la accidentul care a provocat paraliza maimutei. Miscarile membrelor au fost semnalate la 2-3 saptamani de la interventie.