Alimentatie

Sa descifram etichetele formulelor de lapte!

Sa descifram etichetele formulelor de lapte!

Organizatia Mondiala a Sanatatii prezinta formulele de lapte praf ca fiind substituenti ai laptelui matern atunci cand alaptarea nu este posibila si precizeaza ca acestea ofera sugarilor nutrientii esentiali unei dezvoltari armonioase. Nestle sustine recomandarile Organizatiei Mondiale a Sanatatii privind alaptarea exclusiva pana la varsta de 6 luni si continuarea... citeste »

Ceaiul la bebelusi

Ceaiul la bebelusi

Ceaiul face parte din tezaurul national romanesc in ceea ce priveste hranirea bebelusului. Cu totii am baut ceai in viata de sugar si uite ce bine am crescut! Cu nimic mai fals! Peste tot citim despre beneficiile consumului de ceai, despre antioxidantii pe care ii contine si relaxarea pe care... citeste »

Implanturile de silicon si alaptarea

Implanturile de silicon si alaptarea

În anul 2001 Academia Americana de Pediatrie a emis o declaratie cu privire la implanturile mamare cu silicon si implicatiile lor asupra alaptarii. Concluziile au fost ca nu s-au gasit dovezi suficiente care sa faca implanturile cu silicon contraindicate alaptarii. Cu toate acestea, numeroase organizatii care protejeaza drepturile copiilor si... citeste »

Sfaturi pentru intarcare usoara

Sfaturi pentru intarcare usoara

Intarcarea bebelusului face parte din experienta naturala a alaptarii. Nu trebuie sa fie un moment nefericit pentru mama si copilul ei. Intarcarea poate fi un proces tare dificil, insa facand-o treptat, cu multa, multa dragoste, puteti usura tranzitia. 9 sfaturi pentru o intarcare fara batai de cap Procedati usor. Intarcarea brusca... citeste »

Totul despre intarcare (partea III)

Continuare din paginile: Totul despre intarcare (partea I) Totul despre intarcare (partea II) In cazul in care cineva va va spune ca bebelusii nu se alapteaza dupa 6 luni sau 1 an, intrebati-l “DE CE?”. Le va fi greu sa gaseasca un raspuns care merita retinut, cu atat mai mult... citeste »

Totul despre intarcare (partea II)

Continuare din pagina: Totul despre intarcare (partea I). Exista foarte multe avantaje ale unei alaptari indelungate si putine beneficii in cazul intarcarii. Sa nu spunem ca doar o singura hranire la san nu conteaza, pentru ca nu este adevarat. Chiar daca alaptati cateva zile, saptamani sau ani, hranirea la san... citeste »

Totul despre intarcare (partea I)

Totul despre intarcare (partea I)

Intarcarea bebelusului face parte din experienta naturala a alaptatului. Nu trebuie sa fie un moment nefericit pentru mama si copilul ei. Daca este facuta “treptat si cu dragoste” (cum recomanda La Leche League), intarcarea poate fi o experienta frumoasa pentru dvs. si bebelus. In mod ideal, bebelusul va suge pana... citeste »

Orarul meselor bebelusului

Orarul meselor bebelusului

Vom dezbate acum modalitatea potrivita de a forma un orar de hranire al bebelusului, indiferent daca este alaptatsau ii administram lapte praf. In mod normal, un proaspat parinte este ingrijorat in privinta stabilirii unui orar de hranire al copilului si cauta, deseori, o ghidare in acest sens. Majoritatea parintilor au... citeste »

Introducerea solidelor – momentul potrivit pentru inceperea diversificarii

Introducerea solidelor – momentul potrivit pentru inceperea diversificarii

Cand este momentul potrivit pentru inceperea diversificarii? Introducerea solidelor – un subiect controversat in multe familii. La ce varsta este recomandat a se reduce aportul de lapte matern sau formula si introducerea cerealelor si a altor mancaruri specifice varstei de 4-6 luni? Care sunt semnele care ne indica ca bebelusul... citeste »

Mastita – inflamarea sanilor

Mastita – inflamarea sanilor

Mastita, sau inflamarea sanilor, este o afectiune suparatoare care se adauga la stresul resimtit de proaspata mamica. Poate aparea si in alte momente, insa, de cele mai multe ori, se intalneste la femeile care alapteaza. Care sunt cauzele? Exista trei cauze principale care determina aparitia mastitei:  infectia (careia ii revin... citeste »