9 luni

Stocam sange integral sau concentrat de celule stem?

Stocam sange integral sau concentrat de celule stem?

Unele banci de celule stem aleg sa depoziteze sangele integral, fara a-l supune reducerii volumetrice. Reducerea volumetrica (separarea celulara) presupune indepartarea celulelor rosii si plasmei din sangele prelevat din cordonul ombilical. Se stocheaza concentrat de celule stem pentru un transplant fara efect de respingere a organismului, numit efect de grefa.... citeste »

Banci de celule stem din Romania

Companiile de recoltare celule stem prezente pe piata romaneasca proceseaza si stocheaza celulele stem fie in tara, in locatii proprii, fie in strainatate, in tara specificata in tabel. Mentionam ca toate companiile prezente in analiza de mai jos si care stocheaza proba biologica in afara tarii noastre sunt autorizate de... citeste »

Intreaba un specialist!

citeste »

Celule stem

Ca parinte, protejarea noii tale familii este o prioritate. Poti face primul pas inca de la nasterea bebelusului tau, stocand sangele  din cordonul ombilical al nou-nascutului. Este o sansa UNICA, complet lipsita de riscuri pentru tine si noul venit pe lume,  dar care poate salva sau schimba viata unuia dintre membrii... citeste »

De ce sa recoltam celule stem?

De ce sa recoltam celule stem?

Celulele stem reprezinta o zona importanta a medicinei actuale datorita potentialului lor de regenerare si reparare a tesuturilor afectate. Unele terapii actuale, cum este transplantul de maduva osoasa, deja utilizeaza celulele stem si potentialul lor pentru regenerarea tesutului distrus. Alte terapii sunt inca in studiu si implica transplantul de celule... citeste »

Boli tratabile cu celule stem din cordonul ombilical

Boli tratabile cu celule stem din cordonul ombilical

Sangele cordonului ombilical a fost folosit cu succes in tratarea a mai mult de 70 afectiuni diferite, incluzand aici cateva cancere, boli de sange si deficiente imune. Este cazul leucemiilor, siclemiei (anemia cu celule in secera), anemiei aplastica, talasemiei, bolii Hodgkin si limfomului non-Hodgkin. Transplantul cu celule stem din sangele... citeste »

Tipuri de celule stem

Tipuri de celule stem

Pe langa intelegerea notiunii de celule stem, este foarte important sa putem deosebi celulele stem intre ele. Veti afla ca numai un anumit tip de celule stem ridica semne de intrebare in ceea ce priveste cercetarea si utilizarea lor in practica medicala, fara vreo legatura cu celulele stem recoltate din... citeste »

Studii si aplicabilitatea celulelor stem in practicile medicale curente

Un studiu realizat la Spitalul de Copii din Pittsburgh a scos in evidenta ca celulele stem derivate din muschii femeilor posed o abilitate mai mare (cu aproximativ 30%) de a regenera tesutul muscular al scheletului decât cele ale barbatilor, experimentul realizandu-se pe soareci distrofici carora li s-au injectat celule stem... citeste »

Ce sanse ai sa folosesti celulele stem recoltate la nasterea copilului?

Un studiu publicat in 2008 si bazat pe datele si numarul transplanturilor realizate in SUA in perioada 2001-2003 afirma ca indiferent de sursa celulelor stem (cordon ombilical, maduva osoasa sau sange periferic), sansa de a primi un transplant de celule stem este de 1 la 217 pana la implinirea varstei... citeste »

Ce sunt celulele stem?

Ce sunt celulele stem?

Celulele stem sunt celulele de baza ale organismului uman, “caramizile” vietii umane. Ele creeaza organele, tesuturile, sangele si sistemul nostru imunitar. Prin definitie, celulele stem sunt celule nespecializate care se caracterizeaza prin doua proprietati: diferentiere (posibilitatea de a se dezvolta) in alte tipuri de celule: in functie de numarul celulelor... citeste »