iStock 000016081421 Large 200x200 ABC ul vitaminelor pentru mamele care alapteaza

Laptele matern – hrana ideala!

Dieta echilibrata din timpul sarcinii trebuie sa continue si in perioada alaptarii, pentru a asigura nutrientii si vitaminele necesare sustinerii organismului mamei care alapteaza si, in acelasi timp, pentru a asigura calitatea laptelui matern necesar cresterii bebelusului.

Cele mai multe femei isi pot lua necesarul de vitamine si minerale doar din alimentatie, insa acest lucru este de cele mai multe ori dificil de facut atunci cand fiecare clipa este dedicata nevoilor bebelusului. Multe mame continua sa ia vitaminele prenatale si in timpul perioadei de alaptare, insa nevoile din acesta perioada sunt diferite si nu pot fi sustinute de vitaminele prenatale pentru a asigura sanatatea optima pentru mama si copil.

Bebelusul isi ia necesarul pentru dezvoltarea sa normala din laptele mamei. Este important ce mancati, ce aport de nutrienti aduceti in organism astfel incat la bebelus sa ajunga ce este mai bun.

Vitamina D. Desi se credea ca vitamina D este importanta doar pentru sanatatea oaselor, studiile recente au aratat rolul esential al acesteia in prevenirea si tratarea unui numar mare de boli, inclusiv tensiune arteriala ridicata, osteoporoza, depresie, obezitate, cancer, diabet, rahitism, scleroza multipla. Doza zilnica recomandata este de 400 UI, insa in cazul femeilor care alapteaza, doza trebuie sa fie mai mare

Complexul de Vitamine B ajuta la producerea energiei, la functionarea buna a sistemului imunitar si a sistemului nervos, la producerea celulelor rosii si albe. Mamele vegetariene sau vegane pot avea o deficienta de vitamina B12 deoarece acesata se gaseste in mod natural doar in produsele de origine animala.

Acidul folic (Vitamina B9) continua sa fie imporanta si in timpul alaptarii, ea ajutand la productia de celule noi sanatoase si pentru sintetizarea ADN-ului. De asemenea reduce riscul de boli cardiovasculare. Doza zilnica recomandata este de 400 mcg acid folic.

Vitaminele B si Vitamina C au proprietatea de a creste usor cantitatea de lapte matern. Insa pe langa cantitate, calitatea laptelui este cruciala, creserea optima a bebelusului fiind direct influentata de aceasta.

In cazul celor mai multe mamici, timpul dedicat nevoilor lor scade seminficativ dupa nasterea bebeluslui, iar mesele regulate devin o raritate. Nutrientii, vitaminele si energia acumulate in sarcina se consuma repede, iar mamele care alapteaza trebuie sa isi sustina organismul printr-o dieta adecvata, in fiecare zi, oricat de putin timp ar avea la dispozitie.

produse gama NutriMama 200x136 ABC ul vitaminelor pentru mamele care alapteaza

Nutrimama

De aceea, mamele vor aprecia noua gama NutriMama, batoane delicioase cu cereale si bautura pe baza de lapte praf. O portie de NutriMama pe zi iti ofera necesarul de nutrienti importanti pentru alaptare si care sunt greu de obtinut din alimentatia obisnuita.

Batoanele contin fibre, proteine, vitaminele D, B1, B2, B6, aci folic, biotina, fier, zinc, iod si omega 3, in toate cele 2 variante delicioase: Batonul cu cereale si merisoare si zmeura si Batonul cu merisoare si ciocolata. Este alegerea optima pentru mamicile active, care vor sa isi mentina energia si in acelasi timp sa asigure bebelusului un lapte matern bogat in nutrienti esentiali. In plus, pentru micul dejun, mamele pot opta pentru o bautura delicioasa si hidratanta pe baza de lapte praf si aroma de vanilie, pe care a o prepare dupa gustul sau, adaugand fructe proaspete la alegere.