ong1 200x139 Asociatia Nationala pentru Copii si Adulti cu Autism din Romania ANCAAR Iasi

Ajuta! Directioneaza 2% din impozit pentru ONG-uri!

Si dumneavoastra puteti ajuta!

Autismul este caracterizat prin afectarea dezvoltarii creierului, a abilitatilor mentale, emotionale si comunicationale ale unei persoane. O persoana care sufera de autism, familiile si prietenii acestora au nevoie de sprijin si ajutor. Un copil autist cu o forma mai putin grava a tulburarii poate sa-si imbunatateasca starea odata cu inaintarea in varsta, daca urmeaza un program terapeutic bine stabilit sustinut de specialisti in domeniul autismului. Deoarece cauzele autismului nu sunt cunoscute, acesta nu poate fi prevenit. Doar diagnosticarea si tratamentul precoce poate diminua efectele autismului, care insa, nu se poate vindeca, frecventa fiind mai mare la baieti decat la fete. Actualmente 1 copil din 150 sufera de autism, indiferent de mediul social. Programele de interventie pentru persoanele cu autism sunt deosebit de costisitoare iar in dorinta noastra de a ne atinge scopul, asociatia are nevoie de sprijinul dumneavoastra ca donatori pentru activitatile desfasurate si in dorinta de a infiinta un Centru de zi pentru tinerii si adultii cu autism din Iasi si localitatile invecinate.

Cine suntem?

Suntem o organizatie neguvernamentala infintata in luna mai 2003, la initiativa fundatiei STAR of HOPE.

Misiunea asociatiei este imbunatatirea calitatii vietii persoanelor cu autism si a familiilor acestora.

Scopul nostru il reprezinta abordarea multidisciplinara in indentificarea, cunoasterea si satisfacerea necesitatilor si drepturilor persoanelor cu autism.

Beneficiari: copiii, tinerii, adultii cu autism si familiile acestora .

Ce ne dorim? Un centru de zi pentru persoane cu autism unde acestea sa poata beneficia de terapii specifice, individualizate, cu ateliere ocupationale pentru tineri si adulti.

Activitati desfasurate:

• grup suport pentru parinti;

• cursuri de inot pentru copii;

• participarea parintilor la cursuri si seminarii organizate pe diverse teme, schimburi de experienta;

• servicii specializate pentru un grup de prescolari si tineri cu autism;

• participare prin scrierea de articole la redactarea revistei asociatiei – AUTISM – HAZARD;

• intalniri ale parintilor cu specialisti (educatori, psihopedagogi) atat din tara, cat si din strainatate;

• in scopul nostru de a include in societate copii autisti si familiile acestora, se organizeaza serbari cu ocazia zilelor de Craciun, 1 Iunie, 8 Martie, zilelor de nastere ale copiilor, club de week-end, expozitii cu lucrari realizate de copiii si tinerii cu autism, campanii de constientizare a autismului (pe 2 Aprilie – Ziua Internationala pentru Constientizarea Autismului si 3 Decembrie – Ziua Internationala a Persoanelor cu Dizabilitati), tabere de vara, excursii.

Directioneaza 2% din impozitul pe venit pentru copiii si adultii cu autism din Romania!

Asociatia Nationala pentru Copii si Adulti cu Autism din Romania – ANCAAR Iasi

CUI 15530951  

Cont IBAN RO29 BSEA 0200 0000 4000 0192