ong1 200x139 Asociatia ASCENDENT Bucuresti

Ajuta! Directioneaza 2% din impozit pentru ONG-uri!

Asociaţia Centrul de Studii şi Programe pentru Dezvoltarea Serviciilor Sociale Comunitare ASCENDENT (Asociatia ASCENDENT) a fost înfiinţată în anul 2000. Asociaţia oferă anual servicii de educaţie, socializare şi consiliere pentru 200 copii de vârstă şcolară in mai multe centre de zi din judetul Ilfov si Bucuresti.

De la infiintarea asociatiei, peste 1000 copii dezavantajati social au fost asistati in Centrele de zi ASCENDENT, in cadrul „Programului de burse scolare” si a “Serviciului mobil de urgenta educationala – ASCENDENT” (unde sunt asistati copii proveniti din familii fara adapost din Bucuresti).

Este cunoscut faptul ca exista copii care desi merg la scoala, nu stiu sa scrie sau sa citesca si care, in cele mai multe dintre cazuri, renunta sa mai invete. Statistici anuale ne anunta ca 1 din 10 copii din Romania renunta la studii inca din ciclul primar, iar in cazul scolii gimnaziale si a liceului numarul lor este in crestere. Ceea ce nu stim este faptul ca multi dintre acesti copii isi doresc si sunt capabili să invete, sunt copii sensibili si talentati, dar care au avut nesansa sa se nasca intr-un mediu care nu le-a permis sa se dezvolte.

Fondurile obtinute in cadrul campaniei 2% „Sprijiniti copiii sa invete!” vor fi folosite exclusiv pentru achizitionarea de materiale educationale (rechizite, carti, materiale pentru pictura, materiale pentru bricolaj etc) care vor fi folosite in proiectul „Serviciul mobil de urgenta educationala ASCENDENT” si in centrele de zi ale asociatiei din judetul Ilfov si Bucuresti.

Proiecte in derulare

Centrul educaţional pentru copii şcolari – ASCENDENT (comuna 1 Decembrie, Ilfov)

Proiectul a început în anul 2002 în parteneriat cu Primăria 1 Decembrie şi Şcoala Generală 1 Decembrie şi a urmărit prevenirea abandonului şcolar al copiilor proveniţi din familii aflate în dificultate socială.

În perioada 2002-2011 în cadrul Centrului de zi au fost asistaţi peste 700 de copii, fiind oferite următoarele servicii socio-educaţionale: recuperare şcolară (scris, citit, socotit), socializare în ateliere creativ-ocupaţionale (pictură, decoraţiuni, teatru, clovnerie), sprijin material pentru copil şi familie (rechizite, alimente, etc.) şi consiliere pentru copii şi părinţi.

Centrul educaţional pentru copii şcolari, comuna Jilava – judeţul Ilfov

Începând cu luna februarie 2009, Asociaţia ASCENDENT a deschis un nou centru educaţional de zi în comuna Jilava, judeţul Ilfov. Proiectul este implementat în parteneriat cu Şcoala Generală Jilava si in cadrul lui sunt oferite anual servicii de sprijin şcolar şi servicii ludico-educaţionale pentru un număr de 50 de copii de vârstă şcolară.

Bursele scolare ASCENDENT şi “Şcoala de Duminică” din comuna 1 Decembrie

În cadrul acestui proiect, sprijinim din anul 2008 elevi de şcoală generală sau liceu din comuna 1 Decembrie care au rezultate şcolare foarte bune, dar care au o situaţie socială precară. Toţi elevii bursieri se implică săptămânal în activităţi de voluntariat în beneficiul altor copii din localităţile 1 Decembrie şi Copăceni, copii asistaţi în cadrul Asociaţiei ASCENDENT (în Şcolile de Duminică). Activităţile de voluntariat constau în: acordarea de sprijin (ajutor caritabil, meditaţii şcolare, activităţi educaţionale), acţiuni de educaţie ecologică, etc.

Bursele scolare ASCENDENT şi “Şcoala de Duminică” – sectorul 4 Bucuresti

In cadrul acestui proiect au fost oferite burse scolare elevilor din Scoala generala nr. 113 Bucuresti, Colegiul National Mihai Eminescu, Colegiul National Ion Creanga si Liceul international de Informatica care au rezultate şcolare foarte bune, dar care au o situaţie socială precară. Similar proiectelor din comuna 1 Decembrie si comuna Jilava, elevii bursieri din Bucuresti se implica saptamanal in activitati de voluntariat in beneficiul altor copii asistati de Asociatia ASCENDENT.

“Educatie prin solidaritate” – programul de mentorat al Asociatiei ASCENDENT (judetul Ilfov si judetul Giurgiu)

Asociatia ASCENDENT a extins incepand cu anul scolar 2009-2010, in judetele Ilfov si Giurgiu programul de burse scolare prin implementarea proiectului “Educatie prin solidaritate”. Proiectul a fost adresat elevilor din clasa a VIII-a, a elevilor de liceu si studentilor, si in cadrul caruia 20 tineri mentori proveniti din familii defavorizate au oferit ajutor personalizat altor 20 copii proveniti din familii aflate in dificultate.

Proiectul a vizat localitati din judetele Ilfov si Giurgiu unde domiciliaza sau invata beneficiarii Centrelor educationale ASCENDENT. Acest proiect a fost premiat la Gala Societatii Civile 2011 cu premiul pentru ORIGINALITATE.

“Bursele scolare ASCENDENT şi “Şcoala de Duminică” din comuna Jilava – judetul Ilfov

Acest proiect este implementat dupa modelul “Scolilor de Duminica – ASCENDENT” din comuna 1 Decembrie si din sectorul 4 Bucuresti. In cadrul acestui proiect sunt sprijiniti cu burse scolare 15 elevi cu performante scolare foarte bune care provin din familii cu dificultati sociale.

“Centrul de Educatie si Expresie”

Incepand din luna octombrie 2009 Asociatia ASCENDENT a deschis un nou serviciu socio-educational (“Centrul de educatie si expresie pentru copii scolari”) in Bucuresti in parteneriat cu Scoala Generala Nr. 113.

“Serviciul mobil de urgenta educationala – ASCENDENT”

„Scoala pe roti – serviciul mobil de urgenta educationala ASCENDENT” este un proiect pilot inovator in cadrul caruia sunt oferite servicii socio-educationale pentru copii proveniti din familii fara adapost, direct la locul acestora de adapostire (adaposturi improvizate, cladiri dezafectate), precum si in centre sociale, adaposturi de noapte, centre de zi, unitati de invatamant etc.

Asociatia ASCENDENT are in prezent 4 servicii sociale acreditate de Comisia de Acreditare a Furnizorilor de Servicii Sociale din cadrul Ministerului Muncii si Protectiei Sociale.

PREMII obtinute de Asociatia ASCENDENT

 

  • Proiectul “Educatie prin solidaritate” a fost premiat la Gala Societatii Civile 2011” cu premiul I la sectiunea ORIGINALITATE
  • Proiectul “Centrul educational pentru copii scolari ASCENDENT” a fost premiat la Gala Societatii Civile 2008” – la Sectiunea EDUCATIE. 
  • Proiectul „Scoala de Duminica” a fost premiat la Gala Societatii Civile 2009 – la Sectiunea EDUCATIE.

Investeste in viitor directionand 2% din impozitul pe venit:

Asociatia Centrul de Studii si Programe pentru Dezvoltarea Serviciilor Sociale Comunitare ASCENDENT 

Cod fiscal 13396684 

Cod IBAN RO93 RNCB 0084 0107 8369 0001