NOSKO Set + spray 1 200x148 Aspiratorul nazal, o solutie la racelile bebelusuluiExista o vorba in popor ca de raceala scapam in 7 zile cu medicamente si tot in 7 zile daca nu ne tratam. Poate ca asa ne si spunem de fiecare data cand simtim ca ne paste o viroza de sezon, insa nu asa stau lucrurile in cazul celor mici. Nasucul infundat nu reprezinta doar un disconfort pentru bebelus, impiedicandu-l sa respire corect, sa manange greoi (uneori sa se si innece cu laptele sau mancarea datorita mucusului care ii inunda gatul) si sa se odihneasca prost (ceea ce pentru noi, parintii, inseamna inca o noapte alba), insa poate duce la complicatii serioase precum dureroasa otita, care, de cele mai multe ori, se trateaza cu antibiotice. 

În special în sezonul rece, dar și la trecerea dintre anotimpuri, copiii sunt predispuși la viroze, răceli sau gripe. Alături de starea generală proastă, congestiile nazale cresc disconfortul micuților, fiindu-le astfel afectate alimentația și odihna. Bineînțeles că cea mai bună abordare este prevenția, însă, nu de puține ori, oricât de prevăzători am fi ca părinți, contactul cu colectivitatea și cu vremea schimbătoare îl fac pe micuț să sufere de astfel de afecțiuni. În aceasta situație, ce putem face pentru a-i ușura respirația copilului nostru?

  1. Utilizăm soluție nazală
  2. Un alt aliat de încredere: aspiratorul nazal
  3. Alte remedii

Utilizăm soluție nazală

Uneori mucusul din cavitatea nazală a copilului poate fi foarte dens sau se poate usca, îngreunându-i foarte mult respirația. Pentru a-l fluidiza si pentru a ușura eliminarea lui, cea mai recomandată este soluția salină fiziologică (izotonică), deoarece este extrem de eficientă în igiena nazală și nu produce leziuni ale mucoasei. Un exemplu poate fi soluția nazală Nosko, intrucat conține soluție salină bio-identică, fără alte substanțe adăugate, putând fi astfel utilizată încă de la cea mai frageda vârsta a copilului. Soluția Nosko ajută nu doar la dizolvarea și eliminarea mucusului îngroșat sau uscat, ci și la prevenirea complicațiilor precum otita, sinuzita sau inflamarea adenoidă. Fiind 100% naturală, nu afectează sănătatea copilului și nici nu creează dependență, putând fi astfel utilizată pentru uz frecvent și îndelungat.

Un alt aliat de încredere: aspiratorul nazal

Îndepărtarea excesului de mucus din cavitatea nazală a bebelușilor și a copiilor înainte de a învață să își sufle singuri năsucul, poate fi o adevărată provocare pentru părinți. Însă, cu ajutorul aspiratorului nazal Nosko, acest proces devine o joacă de copil. Având o forță de extracție constantă, indiferent de puterea aspiratorului casnic la care este conectat și respectând nivelul celei normale a plămânilor umani (0.2 bari), aspiratorul nazal acționează cu blândețe asupra nasului micuțului, curățându-l însă, în mod eficient.
Compus din 5 piese detașabile, aspiratorul nazal Nosko este nu doar ușor de utilizat, ci și de curățat și sterilizat. Datorită materialului de cea mai bună calitate, rezistent la temperaturi ridicate, componentele sale pot fi sterilizate prin fierbere, fără a se deteriora. Beneficiind de cea mai bună tehnologie vacuum și de certificarea BPA FREE, conferă siguranță în utilizare încă din primele zile de viată ale bebelușului, pana când copilul învață să își sufle singur năsucul.

Alte remedii

Alaturi de cele spuse mai sus, care pot constitui o metoda de abordat inca de la primele semne de raceala, importante sunt si: