colief Colicile, bataie de cap pentru tine?

Colief

Plansul constant si inexplicabil la sugari este cel mai frecvent fenomen observat. Desi, plansul in sine nu este daunator copilului, el provoaca stres in familie.

Inainte de a apela la tot felul de experimente si terapii, cum ar fi inlocuirea laptelui matern cu substituenti, schimbarea pozitiei de supt, terapii medicamentoase si/sau masaje, este necesar sa se stabileasca cauza plansului sugarului. Plansul neintrerupt impreuna cu durerea pe care sugarul o resimte, poate afecta legatura dintre parinte si copil, poate crea tensiuni in familie, crescand astfel riscul unui comportament incorect fata de sugar.

O cauza des intalnita a plansului la nou-nascuti o reprezinta colicii.

In intreaga lume, colicile se manifesta la 25-30% dintre sugari, in mod egal la ambele sexe, independent de tipul hranei sugarului (lapte matern sau lapte formula). Aceasta stare apare de obicei in a doua saptamana de viata si va continua timp de cateva saptamani. Durerea apare brusc si este insotita de reprize intense si prelungite de plans. Episoadele se repeta de mai multe ori in timpul zilei, dar mai ales seara si la examinarea copilului se observa ca abdomenul este umflat si rigid.

Cuvantul colici provine din cuvantul grecesc kolikos, care inseamna durere in intestin (colon). Pana nu de mult, nu se stia ce anume sunt colicile.

Din fericire atat pentru cel mic, cat si pentru tine ca mamica, aceasta stare nu dureaza la infinit. La 60% dintre bebelusi colicile dispar pana la varsta de 3 luni, iar 90 % dintre ei nu mai au aceasta problema dupa varsta de 4 luni. Aceste tulburari sunt inerente in perioada de adaptare a sistemului digestiv, datorita proceselor de fermentatie care au loc in intestine.

In special in primele luni de viata, colicile intestinale reprezinta un fenomen fiziologic normal, la sugarii considerati a fi sanatosi. Totusi, aparitia colicilor nu este obligatorie, chiar daca in intestinul copilului se elibereaza gaze, generate de fermentarea laptelui (matern sau formula) si apare o distensie abdominala.

Colicile nu reprezinta o boala, ci o stare fiziologica normala.

Cercetarile au demonstrat ca deficienta temporara de lactaza este cauza principala pentru colicile sugarilor. Ea se datoreaza unei productii interne (in intestinul subtire) insuficiente de enzima lactaza, enzima care are rolul de a scinda lactoza din lapte (matern sau formula).

Colief® Infant Drops este o realizare stiintifica importanta in lupta cu colicile cauzate de deficienta temporara de lactaza.

Picaturile Colief® sunt o solutie naturala pentru sugarii cu colici. Produsul permite continuarea hranirii bebelusilor cu laptele uzual (matern sau formula), fara a apela la inlocuitori si reduce si eventualele probleme de tranzit intestinal.

In primele luni de viata, sugarul are o dieta bazata exclusiv pe lapte matern sau formula. Carbohidratul de baza din lapte este lactoza (peste 90%).

Colief® contine enzima naturala lactaza, care adaugata in lapte descompune lactoza in zaharuri simple: glucoza si galactoza. Astfel, hrana este mai usor de digerat si respectiv asimilat.

Colief® Infant Drops este un supliment alimentar si nu trebuie sa inlocuiasca o dieta variata si echilibrata.

Pentru sugari este important sa nu fie eliminata toata lactoza din hrana, pentru a stimula organismul (intestinul subtire) sa produca enzima lactaza.

Numai 4 picaturi de Colief® descompun 70% din lactoza continuta de 100ml de lapte in 25-30 minute. Colief® Infant Drops se foloseste la fiecare masa a sugarului pana la varsta de 3-4 luni, moment in care simptomele asociate colicilor ar trebui sa dispara datorita sintetizarii unei cantitati suficiente de lactaza in organism. Atunci ar trebui sa scoateti treptat picaturile de Colief®.