fecioara 166x200 Copilul Fecioara (23 august 22 septembrie)

Fecioara (23 august – 22 septembrie)

Copilul Fecioara e foarte tacut, pacifist si timid. Copiii Fecioara sunt foarte delicati si selectivi cand vine vorba de mancare inca din primele luni de viata. Odata ce parintii invata felul de a fi al Fecioarei, vor stii ce sa faca sa-l multumeasca. Fecioarele nu sunt foarte solicitante si, de cele mai multe ori, vor face ce li se cere. Pe masura ce cresc, isi vor afisa inteligenta si simtul pentru detalii. Se distreaza descoperind lucruri pe care altii le iau de bune sau nu le observa deloc. Sunt curati si ordonati cu jucariile. Pot fi foarte timizi in prezenta strainilor, mai ales acasa la ei, ascunzandu-se sau refuzand sa le vorbeasca, sau poate doar agatandu-se de picioarele parintilor sau stand intr-un loc, nemiscati. Odata ce incep sa se simta mai confortabil, se elibereaza de presiunea fricii de necunoscuti.

Fecioarele au o personalitate complexa si sunt atat de sensibile incat pot fi ranite usor. Orice provocare, critica sau batjocura creeaza instantaneu un complex. Se simt deseori nesiguri si chiar inferiori. Un singur cuvant de lauda nu e de ajuns, intrucat nu-l vor lua in serios. Sunt prieteni buni si sunt atasati de mamele lor, mereu ajutandu-le la munca din casa. Nu va fi nevoie sa-i ceri de doua ori unei Fecioare sa faca un lucru.

La scoala Fecioarele pot fi cei mai buni elevi, deoarece sunt dedicati si disciplinati. Fiind atat de perfectionisti, cateodata chiar isi corecteaza profesorii. Nu se multumesc cu dovezi scrise, vor fapte. Au o fire iscoditoare si minti calculate. Este bine sa aibe multe jocuri educationale la indemana pentru a le stimula capacitatea mentala. Fecioarele aprecieaza cartile bune. Educatia joaca un rol important, pentru ca, cu cat invata mai mult, cu atat vor avea mai multa incredere in ei. Cei care nu primesc destula educatie in copilarie pot avea probleme in viata de adult, pot fi nefericiti, timizi, introvertiti si cu sentimente de inferioritate. Vor fi foarte fideli obiceriurilor dobandite si au un loc bine stabilit pentru orice. Se vor plange ca fratii si surorile lor vor sa le distruga jucariile si camera lor bine organizata si ordonata. Vor critica fiecare membru din familie si chiar imita intr-un mod destul de distractiv. Sentimentele Fecioarelor sunt foarte complexe si, de cele mai multe ori, nu vor lasa pe nimeni sa stie ce se intampla in sufletul lor.

In adolescenta vor fi si mai sensibili, asa ca parintii nu ar trebui sa se distreze pe seama primelor incercari in dragoste, intrucat pot provoca rani adanci, care le vor afecta relatiile amoroase viitoare. Poti scoate tot ce-i mai bun din Fecioare folosind delicatete, blandete si un mod logic de expunere a vorbelor tale. In fata acceselor de furie, Fecioarele paralizeaza in loc sa raspunda agresivitaii cu care se confrunta. O modalitate potrivita prin care ii poti imbunatati viata sentimentala viitoare este de a-i invata cum sa-si exprime liber sentimentele. Este, de asemenea, foarte important sa le vorbesti deschis despre sex, pentru a-i face sa se simta in siguranta. Nu trebuie sa te temi ca vei rasfata copilul Fecioara sau ca ii vei crea iluzii desarte. Fecioarele sunt persoane realiste, foarte destepte, iar toate fanteziile dezvoltate in copilarie vor contribui la echilibrul emotional din viata de adult.

Constitutia fizica a Fecioarei poate fi subtire si delicata. Miscarile lor sunt linistite si blande, desi ochii sunt plini de viata si exprima o inteligenta aparte. Curiozitatea si dorinta de a sti totul sunt evidente inca din primii ani de viata: in patut, vor observa si analiza tot ce se intampla in jurul lor.

Culoare norocoasa: nuantele de maro, gri

Piatra norocoasa: safir

Ziua norocoasa din saptamana: joi si vineri

Metal norocos: cupru

Numarul norocos: 3,6 si multiplii lui 5 si 12

Celebritati in zodia Fecioara: Agatha Christie, Andreea Esca, Beyonce Knowles, Cameron Diaz, Claudia Schiffer, Gloria Estefan, Greta Garbo, Ingrid Bergman, Mama Tereza, Nicoleta Luciu, Pink, Sophia Loren, Salma Hayek, Shania Twain, Hugh Grant, J.W. Goethe, Keanu Reeves, Larry Hagman, Leonard Cohen, Michael Jackson, Mihail Kogalniceanu, Richard Gere, Sean Connery