leu 166x200 Copilul Leu (23 iulie 22 august)

Leu (23 iulie – 22 august)

Copiii Leu sunt veseli, jucausi si, cateodata, dominatori. Sunt peste medie, evident, si stiu asta. Cauta mereu atentia celorlalti si acestia i-o acorda intotdeauna, voit sau nu. Leii au nevoia permanenta de a fi flatati si tratati cu multa delicatete, aprobati in orice ar intreprinde. Le poti rani usor mandria aratandu-le dezaprobare sub orice forma, facandu-i incapatanati, nerespectand dinadins autoritatea pe care i-o impui. Au tendinta de a-si controla prietenii, asa ca trebuie sa invete sa fie cinstiti si sa respecte intimitatea fiecaruia, indiferent care dintre ei este mai puternic. Bineinteles ca nu trebuie criticati niciodata in prezenta altor persoane!…

Inca de la nasere, Leii isi arata caracterul nobil si demn. Toti ii iubesc pentru carisma si firea sociabila, si, pe masura ce cresc, vor profita de aceasta situatie, permitandu-le altora sa faca lucruri pentru ei, fara a ridica un deget. Parintii ar trebui sa-si exercite autoritatea si nu trebuie sa aprobe orice doleanta a copiilor Leu, invatandu-i sa asculte de parinti si sa nu trateze oamenii ca pe servitori. Daca isi doresc ceva, trebuie incurajati sa munceasca pentru obtinerea acelui lucru, in caz contrar, vor deveni rasfatati si chiar tiranici. Copilul Leu va avea intodeauna respect pentru parintele mai puternic din casa. Nu sunt semne linistite, ci, mai degraba, plini de energie, mereu in cautare de noi provocari, dovedind adesea un talent deosebit in sporturi si arta.

Daca par timizi, acest lucru se poate datora unei explozii de vanitate, probabil mostenita de la un parinte excesiv de dominant sau poate pentru ca nadajduieste ca fratii si surorile sale se bucura de mai multa atentie decat el. Fetele Leu nu vor fi foarte feminine, dar, cu timpul, tot vanitatea le va schimba.

Profesorii pot conta pe copiii Leu ca le vor lua locul cu brio. Leii stiu cum sa se descurce cu ceilalti in mod eficient, dar, pentru ca le place sa se distreze, clasa se poate transforma intr-o petrecere in toata regula. Nu are niciun rost sa-i obligi sa faca ceva. Singurul mod prin care ii poti determina sa invete bine la scoala este provocandu-le mandria si vanitatea, incurajandu-le dorinta de a fi mai buni decat ceilalti. Trebuie sa fie laudti pentru realizarile lor si trebuie innecati cu dragoste doar pentru ca sunt ei insisi. Nu vor doar orice, ei vor totul! Leii vor vrea mai multi bani decat ceilalti frati si surori, intrucat sunt innebuniti dupa lucrurile scumpe. Vor manifesta emotii adanci si rascolitoare inca de la varste mici. Traiesc cu pasiune si cateodata le place sa joace teatru.

Prietenii si iubitii (si vor fi muuulti) vor experimenta emotii dramatice, cu momente de extaz urmate de inimi frante. Leii sunt foarte sociabili si iubesc petrecerile de orice fel. Au nevoie de libertate de miscare si de exprimare. Daca nu o au, o vor obtine, oricum. Pentru a-si dezvolta puterea si curajul pentru a-si asigura un viitor stralucit, Leilor trebuie sa li se dea ocazia de a lua decizii inca de mici. Primind aprobare pentru rezultatele obtinute va fi foarte stimulan pentru ei. Copilul Leu e nascut sa actioneze, sa conduca, sa dirijeze, sa fie prim ministru. Nu e usor sa imblanzesti un Leu micut, cateodata e chiar imposibil. Pentru a reusi, trebuie sa folosesti disciplina constanta si blanda. Dragostea si blandetea sunt cheile care deschid inima unui Leu. Parintii nu trebuie sa uite asta: desii Leii par a fi foarte puternici, cea mai mare frica a lor e ca nu sunt atat de puternici pe cat par a fi. De aceea trebuie sa-i imbratisezi in fiecare seara inainte de culcare si sa-i iubesti neincetat.

Culoare norocoasa: nuantele de rosu, auriu

Piatra norocoasa: chihlimbar

Ziua norocoasa din saptamana: duminica

Metal norocos: aur

Numarul norocos: 1, 5, 9, 11 

Celebritati in zodia Leu: Charlize Theron, Coco Chanel, Dana Razboiu, Danielle Steel, Regina Elisabeta a Marii Britanii, Emily Bronte, Geri Halliwell, Geraldine Chaplin, Gillian Anderson, Halle Berry, Jacqueline Kennedy Onassis, Jeniffer Lopez, Madonna, Melanie Griffith, Martha Stewart, Mihaela Radulescu, Raluca Arvat, Raluca Moianu, Whitney Houston, Alfred Hitchcock, Antonio Banderas, Ben Affleck, Benito Musolini, Davin Duchovny, Fidel Castro, George Bernard Shaw, George Enescu, Guy de Maupassant, Iulius Cezar, Napoleon Bonaparte, Peter O’Toole, Robert De Niro, Simon Bolivar, Toma Caragiu.