taur 166x200 Copilul Taur (20 aprilie 20 mai)Taur (20 aprilie – 20 mai)

Copiii Taur sunt copii frumosi. Au gropite in obraji si un zambet larg, nemaipomenit de simpatic. Vor fi niste copii linistiti, calmi si blanzi. Nu se vor misca prea repede, preferand confortul complicatiilor de tot felul. In general, Taurii sunt foarte iubitori, dulci si ascultatori. Cand sunt bebelusi, adora sa fie mangaiati, imbratisati si rasfatati. Taurul este copilul care vrea sa fie mereu in preajma parintilor, fiind foarte afectuos cu toti membrii familiei. Copilul apartinand acestui semn zodiacal, fie el fetita sau baietel, va fi sanatos si puternic, fiind foarte atent la ce mananca. Copilul Taur poate manca de toate si mult. Parintii trebuie sa inceapa inca de la varste fragede sa-i inoculeze obiceiuri de alimentatie sanatoase, intrucat sunt firi destul de “fidele” si orice lucru invatat sau deprins va fi foarte greu uitat sau schimbat in viata de adult. Sunt mari iubitori de dulciuri si ciocolata, hamburger, pizza si alte junk food.

Zilele de nastere sunt specialitatea Taurilor; isi vor manca felia de tot cot la cot cu ceilalti copii, ba si cu suplimentare. Au tendinta de a fi supraponderali. Copilul Taur este de obicei linistit si ofera o companie placuta. Sunt stabili emotional, rar cad in depresii si agresivitatea nu-i caracterizeaza deloc, cu exceptia situatiilor limita. Se poarta frumos chiar si printre straini, insa daca se nimeresc in centrul atentiei chiar si pentru un moment, au tendinta de a se pierde cu firea, nesimtindu-se in elementul lor. Copilul Taur este unul dintre cele mai incapatanate semne al zodiacului. Este foarte greu sa-i faci sa se razgandeasca sau sa-i fortezi sa intre in situatii in care sunt nesiguri. Amenintarea cu orice fel de pedeapsa ii va incapatana si mai tare. Pot deveni adulti foarte rigizi sau timizi daca sunt mereu impinsi de la spate sa faca lucruri pe care nu doresc sau nu au placerea sa le faca. Cea mai buna modalitate de a creste un copil Taur este sa i se ofere multa dragoste si afectiune. Un pupic, o imbratisare si un zambet cald si iubitor pot face minuni in cazul unui copil Taur, renuntand a mai fi incapatanat ca un catar. Culorile si sunetele le afecteaza, de asemenea, sentimentele. Culorile pline de viata, bogate ii deranjeaza, in vreme ce culorile pastelate le creeaza o stare de bine. Efectul este similar in cazul sunetelor si a muzicii. Taurul este un copil foarte sensibil, inca din copilarie.

Copilul Taur va face doar lucruri care i se par rezonabile si practice. Parintii Taurului trebuie sa-i vorbeasca cu mult calm, sa nu-l minta si sa foloseasca argumente logice, intrucat vor sa stie numai adevarul, fara explicatii complexe si ocolitoare. Taurii au o afinitate pentru muzica, arta si activitati creative. Este o idee buna sa-i inveti sa cante sau sa foloseasca un instrument muzical. Le poate placea desenul, sa picteze sau sa creeze figuri de plastilina. Sunt foarte creativi in gandire si pot fi dintre cei mai sarguinciosi copii din clasa. Copiii Taur sunt foarte ascultatori, gandesc incet si calm, sunt silitori. Nu-i grabi niciodata; au nevoie de o gramada de timp pentru a face cam orice. Au memorie buna si nu uita ce au vazut sau ce au fost invatati. Acesti copii nu-si prea pierd jucariile sau obiectele personale; de fapt, ei sunt pastratori innascuti ale lucrurilor personale si ale celorlalti copii. Se cam tem de intuneric, fantome si alte lucruri care au legatura cu noaptea. Au o imaginatie romantica foarte bogata. Daca traiesc intr-un mediu familial linistit, inconjurati de multa dragoste si fara a fi supusi presiunilor de orice fel, Taurii vor deveni adulti puternici, de incredere si foarte afectuosi cu parintii si familia.

Culoare norocoasa: albastru si toate nuantele lui, inclusiv violet (culoare nefavorabila:  rosu)

Piatra norocoasa: smaraldul si safirul

Ziua norocoasa din saptamana: vinerea

Metal norocos: cupru

Numarul norocos: 2, 4, 16 si multipli lui 6

Celebritati in zodia Taurului:  Adriana Bahmuteanu, Cher, Audrey Hepburn, Barbra Streisand, Cate Blanchett, Ecaterina cea Mare, Charlotter Bronte, Ella Fitzgerald, Enya, Eva Peron, Katharine Hepburn, Maia Morgenstern, Shirley Temple, Tori Spelling, Uma Thurman, Al Pacino, David Beckham, Enrique Iglesias, George Clooney, Honore de Balzac, Immanuel Kant, Jack Nicholson, Jerry Seinfeld, J. Brahms, Karl Marx, Lucian Blaga, Nicolo Machiavelli, Pierce Brosnan, P.I. Ceaikovski, Rudolf Valentino, R. Wagner, Sigmund Freud, Socrate, William Shakespeare