fasole verde cu menta 200x200 Fasole verde cu menta (8 luni)

Fasole verde cu menta

Profita de apetenta pentru nou a bebelusului in primul sau an de viata! Multi parinti se plang ca nu pot convinge copilul sa manance legume, mai ales pe cele verzi, dupa varsta de 1 an, asa ca fa-ti un obicei din a introduce cate o leguma verde in toate mancarurile copilului. Daca refuza, incearca sa adaugi putin piure de mere sau de pere la cel de legume verzi.

Fasolea verde este binecunoscuta pentru cantitatea mare de fibre pe care o contine, fiind foarte utila in derularea unei digestii corecte si evitarea constipatiei atat de intalnita la copii si nu numai. In plus, este bogata in vitamina C si mangan.

Ingrediente:

  • 250 g fasole verde spalata si cu capete rupte
  • 1 lingura menta proaspata tocata
  • 1 lingurita ulei de masline extravirgin

Se pune la fiert pe foc mediu o cratita mare, acoperita in care se rastoarna fasolea verde atunci cand apa clocoteste. Fasolea se lasa la fiert 7-9 minute, pana cand devine moale, apoi se scurge si se clateste sub un jet de apa rece. Fasolea se paseaza la blender impreuna cu menta si 2 linguri din apa in care a fiert, pana devine o pasta fina. Optional, se poate adauga si 1 lingurita de ulei de masline inainte de servire.

Piureul de fasole verde cu menta poate fi pastrat la frigider maximum 3 zile intr-un recipient inchis etans.

Sfat: pentru un gust mai bogat se poate adauga 1 lingurita de smantana sau branzica de vaci, chiar si parmezan ras cand mai creste bebelusul. O alta optiune ar fi cateva boabe de orez fiert.