image001 200x176 Fundatia Pentru Voi

Directioneaza 2% din impozit "Pentru Voi"!

Fundaţia “Pentru Voi” s-a înfiinţat în 1996 la iniţiativa unor părinţi care aveau copii cu dizabilităţi intelectuale, ca răspuns la întrebarea „Ce vor face copiii noştri când vor deveni adulţi”? În prezent fundaţia oferă servicii sociale comunitare pentru 180 adulţi cu dizabilităţi intelectuale şi familiile lor.

Serviciile sociale sunt furnizate prin intermediul Centrului de servicii sociale „Pentru Voi”, creat prin parteneriatul public-privat încheiat de Fundaţia „Pentru Voi” şi Consiliul Local al Municipiului Timişoara, şi este finanţat de bugetul local.

 

 1. Proiecte 
 2. A. Furnizare de servicii comunitare
 3. B. Unitatea protejată „Pentru Voi”
 4. C. Campanii lobby, advocacy şi self-advocacy şi de strângere de fonduri
 5. D. Centru resursă

Proiecte 

A. Furnizare de servicii comunitare

1. Centre de zi

 • Centrul de zi „Împreună” pentru 84 persoane cu dizabilităţi intelectuale medii şi uşoare cuprinzând: Copy-Center, Asamblări, Croitorie şi decoraţiuni, Bricolaj şi Grădinărit, Brutărie
 • Centrul de zi „Ladislau Tácsi” pentru 54 de persoane cu dizabilităţi intelectuale severe, multiple şi cu comportament provocator.

2. Serviciul de angajare sprijinită

Oferă suport permanent pentru 20 de persoane angajate pe piaţa liberă a muncii şi pentru 49 persoane angajate în Unitatea protejată „Pentru Voi”. Oferă profil vocaţional, căutare de locuri de muncă, training vocaţional şi training pentru abilităţi sociale, inserţie profesională şi acompaniament pentru peste 90 persoane.

3. Locuinţe protejate

 • DINA – locuinţă protejată cu supraveghere permanentă, pentru 5 persoane cu dizabilităţi de dezvoltare
 • LAURA – locuinţă protejată cu sprijin timp de 18 ore pe săptămână, pentru 3 persoane cu dizabilităţi de dezvoltare, care au loc de muncă
 • DORA – locuinţă protejată cu sprijin timp de 18 ore pe săptămână, pentru 4 tinere cu dizabilităţi de dezvoltare, care au loc de muncă
 • Cristian – locuinţă protejată pentru 5 adulţi cu dizabilităţi intelectuale severe
 • Ovidiu – locuinţă protejată pentru 3 persoane cu dizabilităţi de dezvoltare

4. Centru respiro (de îngrijire pe termen scurt)

Este deschis 24 ore pe zi, 7 zile pe săptămână şi poate găzdui 3 beneficiari pe o perioadă determinată;

5. Sprijin pentru viaţa în comunitate, acompaniament social, recreere, etc.

6. Servicii la domiciliu

Este cel mai nou serviciu şi se adresează beneficiarilor „Pentru Voi” care nu se pot deplasa în cadrul centrelor noastre de zi.

B. Unitatea protejată „Pentru Voi”

Unitatea protejată „Pentru Voi” este autorizată în baza legii 448/ 2006 şi funcţionează ca o întreprindere socială a cărui scop este angajarea în muncă a unui număr cât mai mare de persoane cu dizabilităţi intelectuale. În prezent Unitatea protejată „Pentru Voi” are 49 de angajaţi, persoane cu dizabilităţi intelectuale.

Iată câteva din produsele şi serviciile pe care le oferim:

 • Produse: felicitări de Paşte sau Crăciun, stropite sau cusute; trăistuţe; diverse modele de cercei; lumânări, săculeţi de Crăciun, aranjamente florale cu motive specifice, în funcţie de eveniment. Atelierul nostru Copy Center va poate oferi o gama variată de produse de tipografie – brosuri, rapoarte, cărţi de vizită, etichete, legitimaţii, afişe, flyere, calendare, s.a. Aceste produse le puteţi achiziţiona de la sediul fundaţiei sau prin comanda online, accesand magazinul nostru virtual pe site-ul www.pentruvoi.ro.
 • Servicii: de curăţenie, de ambalare, asamblare, sortare şi etichetare, marcare parcări interioare, amenajarea spaţiu exterior şi spaţii verzi din incinta firmei dvs, oferite prin intermediul echipelor noastre mobile.
 • Activităţi de vânzări/intermedieri – potrivit OUG. 86/2008 doar unităţile protejate înfiinţate în cadrul organizaţiilor persoanelor cu handicap, asemeni UP “Pentru Voi”, pot desfăşura activităţi de vânzări/intermedieri

Oferta se poate adapta în funcţie de nevoile fiecărui client în parte.

C. Campanii lobby, advocacy şi self-advocacy şi de strângere de fonduri

Fundaţia „Pentru Voi” organizează campanii de promovare a unei atitudini nediscriminatorii, campanii de lobby şi advocacy pentru promovarea drepturilor persoanelor cu dizabilităţi de dezvoltare dar şi campanii de strângere de fonduri pentru crearea de noi servicii comunitare pentru aceştia. Oferă sprijin continuu pentru 80 de autoreprezentanţi prin intermediul seminariilor, susţine participarea lor la conferinţe, etc.

D. Centru resursă

Fundaţia „Pentru Voi” oferă sesiuni de training şi seminarii, organizează conferinţe naţionale şi internaţionale, publică, traduce şi diseminează la nivel naţional broşuri, manuale din domeniul dizabilităţii de dezvoltare.

Proiecte derulate în prezent:

Economia socială – o şansă pentru persoanele cu dizabilităţi intelectuale, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013” – „Investeşte în oameni!”. Iată principalele rezultate atinse în 2011:

 • S-au demarat lucrările celui de-al treilea centru de zi al Fundaţiei „Pentru Voi” – Centrul „Orizonturi noi”, pentru 30 de adulţi cu dizabilităţi intelectuale
 • 130 persoane cu dizabilităţi au participat la una din cele 3 şcoli de vară organizate pentru aceştia
 • 15 adulţi cu dizabilităţi intelectuale din cadrul Fundaţiei “Pentru Voi” instruiţi în cadrul cursului de formare profesională: „Lucrator în cultura plantelor”
 • 25 persoane cu dizabilităţi intelectuale au participat la conferinţa naţională pentru auto-reprezentanţi
 • 100 specialişti au participat la conferinţa naţională cu participare internaţională
 • 33 specialişti în economie socială şi dizabilitate intelectuală din regiunea Sud-Vest instruiţi pe tema „Întreprinderile sociale şi antreprenoriatul social în beneficiul persoanelor cu dizabilităţi intelectuale”
 • 27 profesionişti care activează în domeniul dizabilităţii intelectuale instruţi de un trainer din Olanda pe tema “Sprijin centrat pe persoană în ser¬viciile pentru persoanele cu dizabilităţi intelectuale”.
 • 25 reprezentanţi ai unor familii care au în componenţă persoane cu dizabilităţi intelectuale prezente la un seminar pe tema „Prevederile noului Cod civil privind capacitatea de exerciţiu şi procedura de punere sub interdicţie judecătorească”
 • 19 poliţişti din Arad instruiţi pe tema interacţiunii cu persoanele cu dizabilităţi intelectuale
 • 600 buc din Manualul serviciilor sociale comunitare pentru adulţi cu dizabilităţi intelectuale tipărite
 • 5 autoreprezentanţi – persoane cu dizabilităţi intelectuale şi 2 însoţitori au participat la o vizită de studiu de 3 zile în Ungaria, unde au vizitat atelierele protejate, centrul de zi şi locuinţele protejate din cadrul Fundaţiei “Şanse Egale” din localitatea Csömör.
 • 4 angajaţi ai Fundaţiei „Pentru Voi” au participat la o vizitã de studiu care a inclus patru organizaţii pentru adulţi cu dizabilităţi intelectuale din Olanda: Zozijn, Driestroom, Estinea şi Refrisk, care a avut ca scop identificarea de noi proiecte sau servicii inovatoare pentru persoanele cu dizabilităţi intelectuale.
 • 4 persoane cu dizabilităţi intelectuale însoţite de un psiholog, au participat la conferinţa internaţională pentru autoreprezentanţi organizată de Platforma Europeană pentru Autoreprezentanţi în Portugalia.
 • 28 specialişti din Regiunile Vest şi Sud-Vest au participat la cele două vizite de studiu organizate anul trecut la Unitatea protejată „Pentru Voi”

Cărări spre angajare: Parteneriat internaţional pentru angajarea persoanelor cu dizabilităţi, finanţat de UE prin programul Leonardo da Vinci. La nivel internaţional, s-a elaborat un program de control al calităţii prin care se poate urmări cu uşurinţă progresul activităţilor la nivelul fiecărei ţări, program care poate fi asimilat şi în altor proiecte. S-au organizat 3 treininguri, printre care şi unul cu angajatorii, pe teme precum managementului diversităţii, discriminarea persoanelor cu dizabilităţi şi aspecte privind lucrul cu persoane cu autism.

Excelent – Înfiinţarea unei reţele de centre de excelenţă în furnizarea serviciilor de reabilitare şi integrare profesională pentru persoane cu dizabilităţi ca grup vulnerabil pe piaţa muncii, finanţat din Fondul Social European, Programul Operational Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Proeictul a fost demarat anul acesta şi urmează să se desfăşoare timp de 3 ani.

Directioneaza 2% Fundatiei “Pentru Voi” si participa la construirea unui nou centru de zi pentru 30 de adulti cu dizabilitati intelectuale din Timisoara. Prin acest nou centru cei 30 de tineri vor fi sprijiniti sa obtina un loc de munca, sa isi sprijine familia si sa aiba o viata mai buna in comunitate.

Ai puterea sa ajuti! Directioneaza 2% Fundatiei “Pentru Voi”!

Ce trebuie sa faci?

Fundatia Pentru Voi 

Cod fiscal 8577099

Cont IBAN RO08INGB0002001138648910