E3A0161 Edit 133x200 LEGO DUPLO: Ne jucam si invatam

LEGO DUPLO: Ne jucam si invatam

Joaca impreuna cu cei mici poate fi foarte distractiva. Atunci cand va jucati cu copiii, nu ezitati sa-i si provocati folosind metoda intrebarilor simple, precum: “Imi poti inmana pasarea?” sau “Cum numesti animalutul albastru?”. Este o modalitate prin care le veti impulsiona invatarea prin joaca si creativitatea.

Copiii pot folosi seturile LEGO DUPLO pentru a-si pune in scena propriile povestioare, ceea ce constituie o alta modalitate minunata de acumulare a cunostintelor. Copilul tau se joaca in universul de la ferma LEGO DUPLO? Minunat! Inseamna ca va invata, prin joaca, despre hranirea animalelor, cresterea plantelor si despre viata la ferma in general.

Copiii sunt maestri iscusiti in a descoperi scopurile variate ale unei jucarii. Stiai ca imbinarea caramizilor nu reprezinta singura oportunitate oferita de seturile LEGO DUPLO? Copiii invata, de asemenea, culorile, animalele si chiar sa numere. Seturile LEGO DUPLO sunt de mare ajutor in procesul de invatare. Si deoarece copiii invata prin joaca, seturile LEGO DUPLO sunt mai mult decat simple jucarii cu care acestia se distreaza, sunt niste instrumente de invatare! 

LEGO DUPLO: Descopera noi moduri de joaca

Seturile de constructie LEGO DUPLO ajuta copiii sa-si dezvolte abilitatile motrice fine inca de la o varsta frageda. La inceput, iti vei vedea, probabil, copilul luand caramizile si aruncandu-le prin jur. Apucarea si aruncarea jucariilor reprezinta un punct de cotitura important in dezvoltarea abilitatilor motrice si cognitive pentru acest segment de varsta. Ea este urmata de imbinarea a 2-3 caramizi, apoi constructia va fi tot mai complexa.

Odata ce copilul tau incepe sa imbine caramizile LEGO DUPLO si sa construiasca modele mai complexe, inseamna ca a dobandit noi abilitati motrice si cognitive. Totusi, se poate ca micutul sa-si doreasca sa demoleze constructia imediat dupa ce a terminat-o. Nu trebuie sa-ti faci griji! Acest lucru il amuza si constituie totodata un nou start pentru constructia viitoare.

Ai observat, vreodata, cum micutul tau desface caramizile de constructie si le arunca in jur in loc sa le imbine si te-ai intrebat ce este gresit? Nu trebuie sa-ti faci griji! Doborarea constructiilor este o etapa la fel de importanta in dezvoltarea abilitatilor unui copil, la fel cum este si constructia! Si este, de asemenea, amuzant!

Caramizile LEGO DUPLO sunt perfecte pentru ambele situatii!

Sugestie: Este importat sa-i lasi copilului timp si spatiu suficient pentru a explora lucruri noi in timp ce se joaca. Asadar, data viitoare cand vei fi tentat sa-l sfatuiesti, doar stai putin deoparte si asteapta. El va descoperi singur in cele din urma! 

LEGO DUPLO: Cream si ne distram

Copiii mici sunt foarte incantati sa se joace cu jucarii care pot fi puse in miscare. Masinutele si trenuletele sunt, din acest motiv, deosebit de apreciate. De asemenea copiii se bucura din plin de oportunitatile de joaca oferite de animalele de jucarie si diverse figurine. Toate aceste elemente stau la baza dezvoltarii increderii in fortele proprii si le incurajeaza creativitatea.

Nici nu vei realiza cat de repede trec anii si cum cei mici incep sa inventeze propriile povesti pline de idei nastrusnice! Orice este posibil in povestile lor, asa ca nu trebuie sa te suprinda daca, de exemplu, o gaina si o oaie au roluri de controlori de trafic in aeroport sau o caprita-pilot aterizeaza, de urgenta, cu avionul fix deasupra capului tau!

Din clipa in care se nasc, copiii se dezvolta cu viteza luminii si joaca reprezinta calea naturala prin intermediul careia ei evolueaza. Seturile de constructie LEGO DUPLO sunt create special pentru a alimenta curiozitatea copiilor de la o varsta frageda. Parintii pot fi siguri ca micutii se vor distra jucandu-se cu diferitele elemente din seturi, cum ar fi: animalele, figurinele simpatice sau vehiculele colorate.

Incurajeaza-ti copilul in joaca sa, oferindu-i cat mai multa atentie si adresandu-i intrebari despre  constructia sa. Acest lucru il va face sa capete incredere si sa continue sa creeze povesti. 

Gaseste mai multe idei de joaca pe pagina de facebook LEGODUPLORomania