Mihaela Marcu Cristescu, impreuna cu fiii ei, vor deschide in 2006 cel mai mare spital particular din Romania.

Este unul dintre cei mai cunoscuti medici pediatri din Romania, unul care vrea sa revolutioneze sistemul sanitar. A demarat in 2005 trei proiecte importante: Hyperclinica Medlife, spitalul Memorial Hospital, care va fi dat in folosinta in 2006, si unitatea de medicina materno-fetala.

In urma cu aproximativ 20 de ani, in fata unui cabinet medical de la etajul al doilea al Policlinicii Titan din Bucuresti se strangeau aproape zilnic o multime de pacienti. In general, mame cu copii, care isi asteptau constiincioase randul pentru a intra la consultatie. Mihaela Marcu Cristescu avea renumele unuia dintre cei mai buni medici pediatri, ceea ce ii aducea practic pacienti din toata tara. Chiar si astazi, la aproape 40 de ani de cariera, continua sa fie solicitata de pacienti aproape incontinuu. “Pentru mine, noaptea este de multe ori zi. Asa i-am invatat: sa ma sune ori de cate ori au nevoie”, spune doamna doctor Marcu Cristescu.

De numele medicului pediatru se leaga si una dintre cele mai mari si de succes initiative din sistemul sanitar romanesc. Proiectul Hyperclinicii Medlife a fost demarat in 2005 si a reprezentat un succes care a surprins-o chiar si pe Mihaela Marcu Cristescu. “Nu credeam ca la nivelul lunii decembrie vom fi excedati de clienti, care isi doreau mai multe optiuni diagnostice si terapeutice”, explica ea. In acest moment, Medlife are aproximativ 70.000 de abonati permanenti. Hyperclinica dispune de 30 de cabinete si 30 de specialitati si o investitie importanta in suport tehnic. Medlife a deschis succesiv endoscopie, ecografie 3D si 4D, a achizitionat un nou ecograf 4D, unic in Europa de Est, a inaugurat un laborator ultramodern de genetica medicala si, de asemenea, un altul, complet utilat, destinat anatomiei patologice.

Clinica este singurul serviciu medical privat din Romania care ofera sub acelasi acoperis o unitate moderna de imagistica medicala (mamografie, radiologie conventionala, ecografie 3D si 4D), unitate de genetica medicala, compartiment de anatomie patologica si laborator complet utilat de analize medicale.”Lucrurile vor continua in acelasi ritm pana la finalizarea unui nou proiect: Memorial Hospital. Acesta va fi cel mai mare spital privat din Romania, prevazut cu facilitati la nivelul anului 2006”, explica Mihaela Marcu Cristescu.
Este vorba de un proiect supervizat de Banca Mondiala, care va fi finalizat in 2006. Unitatea va avea o suprafata de 10.000 de metri patrati si o capacitate de 223 de paturi, va cuprinde bloc operator complet cu cinci sali de operatii si trei sali de mica chirurgie, bloc de imagistica completa, incluzand radiologie, tomografie, mamografie si ecografie, sase sali de consultatii si prezentari, chirurgie estetica.

Un alt proiect demarat de Medlife este cel de “medicina materno-fetala”. “Este un fel de mall, un complex in care se fac investigatii si interventii specifice care vizeaza pe de o parte uniunea mama-fat, iar pe de alta femeia in ansamblul ei”, spune Mihaela Marcu Cristescu. In aceasta idee, primul pas este in directia instruirii femeii asupra eventualelor probleme specifice. Deci, preventie, sfat prenatal si medical pe ariile de risc (cancer de col, cancer mamar). Urmeaza in mod necesar consultatii in sfera ginecologica si un “cortegiu” de investigatii: consult genetic prenatal si postnatal, investigatii de laborator, investigatii pentru sterilitate, ecografie 3D si 4D, histeroscopie.
Medlife in cifre:

  • A inregistrat in 2005 o cifra de afaceri de sase milioane de dolari, in crestere cu 63% fata de anul anterior. Pentru acest an, se estimeaza ca cifra de afaceri a companiei va creste la aproximativ 10,5 milioane de dolari.
  • A investit trei milioane de dolari in tehnologie medicala de ultima generatie pentru sectiile de Oftalmologie, Dermatologie, Chirurgie, Ecografie, Neurologie, Cardiologie, Laborator etc., toate fiind reunite in Hyperclinica Medlife.
  • Opereaza 12 centre medicale in Bucuresti, iar in 2006 intentioneaza sa deschida propriile clinici in Constanta si Timisoara, valoarea investitiei fiind estimata la 7,6 milioane de dolari.

Sursa: Capital (autor: Stefan Onica)