piure mar 200x94 Piure de mere (6 luni)

Piure de mere

Marul este cel mai popular fruct intalnit in diversificarea bebelusului. Marul copt este un remediu excelent in combaterea diareei, iar combinat cu miere trateaza cu succes rosul in gat.

Pentru copiii mici se vor alege intodeauna merele galbene (golden) si rosii, intrucat au cea mai mica cantitate de acid.

Ingrediente:

  • 4 mere rosii sau galbene

Merele se taie in sferturi si se curata de seminte. Se pregatesc la abur, fie in aparatul pentru gatit la aburi, fie fierband putina apa intr-un vas si punand merele intr-o sita sau cos deasupra apei clocotinde, acoperindu-le cu un capac. Merele sunt gata cand varful cutitului le patrunde usor, de regula in 10-12 minute.

Se lasa sa se raceasca, apoi se paseaza cu blender-ul. Daca este nevoie, adauga din apa in care au fiert fructele pentru a subtia piureul la consistenta acceptata de bebelus.

Piureul de mere poate fi amestecat cu 2-3 masuri de cereale pentru bebelusi si chiar cu branzica de vaci. Pentru diversificare, alaturi de mere se pot adauga si pere sau piersici, toate amestecandu-se cu cereale si branzica pentru un mic dejun plin de energie.