piure legume cu branzica 200x156 Piure de legume cu branzica de vaci (7 luni)

Piure de legume cu branzica de vaci

Branzica de vaci este ingredientul de baza in multe dintre felurile de mancare servite bebelusului in primul an de viata. Fie ca o prepari in casa sau o cumperi de la magazin, nu trebuie sa iti lipseasca din casa. 

Iti prezentam acum o reteta care iti permite sa adaugi ce legume ai in casa sau prefera copilul. Mai mult, este un preparat unde poti “ascunde” cate o leguma pe care copilul o tot refuza: incepe prin a pune o cantitate mica din leguma respinsa si creste treptat cantitatea pana ce copilul se obisnuieste cu gustul ei. Succes!

Ingrediente: 1 cartof, 1 morcov mic, 1/2 pastarnac, putina telina, citeva boabe de mazare (proaspete, congelate sau din conserva), putin unt, 50 gr brinza de vaci, verdeata.

Se curata morcovul, telina, pastarnacul se spala si se fierb. Boabele de mazare se pun atunci cand celelalte legume sunt pe jumatate fierte. Separat, se fierbe cartoful. Dupa ce cartoful a fiert si a fost curatat de coaja, se face un piure, la care se adauga brinza de vaci. La piureul de cartofi se adauga si legumele fierte si pasate, apoi untul si se amesteca bine pana la omogenizare. Deasupra se orneaza cu verdeata taiata marunt.

Exemple de legume care pot fi adaugate in reteta: dovlecel, dovleac copt, broccoli, conopida, 1 bucatica de ardei gras rosu sau chiar gogosar, radacina de patrunjel, cateva pastai de fasole verde, cartof dulce.