Retete Culinare

6 sosuri pentru legume crude sau gatite

6 sosuri pentru legume crude sau gatite

  Sos cu branza pentru broccoli Ingrediente: 3 lingurite unt, 3 lingurite faina, 450 ml lapte, 220 g branza Cheddar sau orice alt tip de branza, 50 g parmezan Se topeste untul la foc mediu intr-o tigaie antiaderenta, se adauga faina si se amesteca continuu (tot pe foc) pentru 5 minute. Folosind... citeste »

Cum alegem si cum gatim curcanul?

Cum alegem si cum gatim curcanul?

Acum, ca am aflat cu totii de ce trebuie sa introducem curcanul in alimentatia noastra zilnica, este important de stiut si cum sa alegem cel mai proaspat curcan din galantare. Sunt reguli de bun simt care se aplica oricarei alte pasari pe care dorim sa o achizitionam pentru masa familiei,... citeste »

Sucuri de fructe si legume

Sucuri de fructe si legume

Suc cu sfecla rosie, mere si morcovi O bautura cu proprietati anticancerigene. Merele protejeaza stomacul de bacteriile daunatoare si plamanii de efectele nocive ale fumului de tigara. Sfecla rosie stimuleaza formarea globulelelor rosii si curata ficatul. Sa nu uitam de beneficiile miraculoase oferite de lamaie: elimina toxinele din ficat, imbunatateste functionarea bilei,... citeste »

Plachie bucovineana

Plachie bucovineana

Pe Siret şi pe Prut e destul peşte mare ca şi bucovinenii să-i ştie bucoavna. 2 kg peşte 1 kg roşii răscoapte 1 castron cu ciuperci 1 ceaşcă cu smântână pătrunjel, cimbru 100 g unt Mod Preparare: Peştele se grijeşte, se taie bucăţi – felii nu prea groase – se... citeste »

Crema de banane

Crema de banane

Preparare: Se bat ouale, se amesteca cu laptele in care s-a pus si zaharul, se adauga coaja de lamiie si bananele taiate in felii rotunde, apoi stafidele. Se imbraca o forma cu zahar ars (cele patru linguri de zahar pudra) si se fierbe totul in bain-Marie. Se prepara in 30... citeste »

Chec cu smantana

Chec cu smantana

Preparare: Se freaca spuma untul cu zaharul. Se adauga pe rand galbenusurile, amestecand bine dupa fiecare si faina care a fost amestecata cu praful de copt si cernuta de 2-3 ori. Se adauga apoi bicarbonatul, amestecat cu smantana, aromele si la sfarsit se incorporeaza usor albusurile facute spuma. Se toarna... citeste »

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti

Mod de preparare: Untul se amesteca, la foc redus, cu zaharul pina devine spumos. Se adauga pe rind galbenusurile, cacaua, o bucatica de vanilie taiata marunt si biscuitii taiati marunt, amestecind bine de fiecare data. La sfirsit, se pun usor albusurile batute spuma. Compozitia obtinuta se intinde in lung, pe... citeste »

Pizza vegetariana

Pizza vegetariana

Mod de preparare: Se amesteca faina cu drojdia, apoi se adauga apa calda, margarina si 1 lingurita de sare. Se face un aluat care se lasa sa creasca in tava unsa si tapetata cu faina. Ceapa, morcovul si telina se curata, se dau pe razatoare si se calesc. Se adauga... citeste »

Macaroane cu ciuperci

Macaroane cu ciuperci

Preparare: Se fierb macaroanele (taiteii), se strecoara, se clatesc cu apa rece. Ceapa se prajeste in ulei, se inabusa cu ciupercile taiate felii, se adauga bulion, sare, si piper. Apoi se sting cu supa sau apa. Se amesteca ciupercile cu macaroanele (taiteii) si se pun sa mai dea citeva clocote.... citeste »

Lasagna

Lasagna

Preparare: Se fierb spaghetele, se scurg. Se asaza intr-o cratita, pe mai multe straturi, alternativ, ingredientele, astfel incit la final sa ramina sos de rosii si cascaval ras si se baga la cuptor pina se rumeneste. Ingrediente: spaghete sos de rosii carne tocata (de vita si porc) sos de rosii... citeste »