Retete

Paste cu branzica de vaci (8 luni)

Paste cu branzica de vaci (8 luni)

Pastele cu orice tip de lactate sunt preferatele copiilor. Rar se intampla sa dai gres cu un astfel de fel de mancare (poate doar din cauza ca bebelusii nu mesteca mancare pana aproape de 1 an, insa pastele astfel pregatite pot fi pasate cu furculita usor daca se adauga putin... citeste »

Perisoare cu smantana (8 luni)

Perisoare cu smantana (8 luni)

Ingrediente: 200g carne de pui tocata de tine la masina sau in robot (piept, pulpa, chiar si vita pe jumatate fiarta), jumatate ceapa verde tocata cu carnea, 1 morcov tocat cu carnea (si orice alte legume iubeste bebe, tocate impreuna cu carnea), 1 galbenus de ou (la copiii peste 1... citeste »

Pui cu sos de rosii (6 luni)

Pui cu sos de rosii (6 luni)

O varianta de ostropel sanatoasa si fara grasimi pentru bebelusi! Ingrediente: 1 morcov mic, 2 feliute ardei rosu, 1 cartof mic, 1 catel de usturoi taiat marunt, 100g piept de pui taiat marunt, 1 felie de ceapa, 2 rosii potrivite, patrunjel frunze Toate ingrediente se pun la fiert, iar dupa... citeste »

Pui cu smantana sau iaurt

Pui cu smantana sau iaurt

O reteta foarte usor de facut si care schimba gustul mancarilor zilnice cu care este obisnuit bebe. Ingrediente: 100g piept pui, 1 morcov, 1 cartof, 1 dovlecel, 1/4 radacina patrunjel (sau ce alte legume prefera bebe), putin iaurt gras (de la 8 luni putem inlocui cu smantana grasa) Se taie... citeste »

Branzica de vaci pentru bebelusi (7 luni)

Branzica de vaci pentru bebelusi (7 luni)

La scurt timp dupa introducerea solidelor in alimentatia bebelusului,in jurul aniversarii celei de-a 7 luni de viata, diversificarea alimentatiei acestuia continua cu un preparat foarte indragit de cei mici si care va constitui baza multor feluri de mancare de acum incolo. Este vorba despre branzica de vaci preparata in casa!... citeste »

Sucuri de fructe si legume

Sucuri de fructe si legume

Suc cu sfecla rosie, mere si morcovi O bautura cu proprietati anticancerigene. Merele protejeaza stomacul de bacteriile daunatoare si plamanii de efectele nocive ale fumului de tigara. Sfecla rosie stimuleaza formarea globulelelor rosii si curata ficatul. Sa nu uitam de beneficiile miraculoase oferite de lamaie: elimina toxinele din ficat, imbunatateste functionarea bilei,... citeste »

Plachie bucovineana

Plachie bucovineana

Pe Siret şi pe Prut e destul peşte mare ca şi bucovinenii să-i ştie bucoavna. 2 kg peşte 1 kg roşii răscoapte 1 castron cu ciuperci 1 ceaşcă cu smântână pătrunjel, cimbru 100 g unt Mod Preparare: Peştele se grijeşte, se taie bucăţi – felii nu prea groase – se... citeste »

Crema de banane

Crema de banane

Preparare: Se bat ouale, se amesteca cu laptele in care s-a pus si zaharul, se adauga coaja de lamiie si bananele taiate in felii rotunde, apoi stafidele. Se imbraca o forma cu zahar ars (cele patru linguri de zahar pudra) si se fierbe totul in bain-Marie. Se prepara in 30... citeste »

Chec cu smantana

Chec cu smantana

Preparare: Se freaca spuma untul cu zaharul. Se adauga pe rand galbenusurile, amestecand bine dupa fiecare si faina care a fost amestecata cu praful de copt si cernuta de 2-3 ori. Se adauga apoi bicarbonatul, amestecat cu smantana, aromele si la sfarsit se incorporeaza usor albusurile facute spuma. Se toarna... citeste »

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti

Mod de preparare: Untul se amesteca, la foc redus, cu zaharul pina devine spumos. Se adauga pe rind galbenusurile, cacaua, o bucatica de vanilie taiata marunt si biscuitii taiati marunt, amestecind bine de fiecare data. La sfirsit, se pun usor albusurile batute spuma. Compozitia obtinuta se intinde in lung, pe... citeste »