Pentru noi, aceste sărbători de iarnă au trecut cu bine şi cu mare veselie. Dar una dintre prietenele mele a avut de patimit cu micuţii ei. Au petrecut cu toţii Crăciunul şi Revelionul acasă. Copiii l-au aşteptat pe Moşul în pijamale, cu strănuturi, muci, febră şi mutriţe îmbufnate. Nici măcar nu s-au putut bucura de cadouri, atât erau de lipsiţi de energie şi slăbiţi de viroză.

pufy puf fb intagram 1200x1200 200x200 Soluţii eficiente şi 100% naturale pentru sănătatea copilului tău

Aliatii sezonului rece

Mi-a fost atât de milă de ei, mi-a povestit prietena mea, care are o fetiţă de trei ani şi un băieţel de cinci ani. Mi-a spus că primele simptome le-a avut băiatul, care probabil luase virusul de la colegii de grădiniţă în ultimele zile de dinainte de vacanţă. A pornit cu febră uşoară şi dureri de cap. Apoi febra a crescut, nasul a început să curgă, la fel şi ochişorii. Au fost la medic în toiul nopţii, pentru că temperatura nu voia să scadă pentru nimic în lume. O viroză puternică, i-a spus medicul şi i-a dat o listă lungă de medicamente pentru cel puţin o săptămână de tratament continuu. Când băieţelul a început să se simtă puţin mai bine, a venit rândul celei mici. Şi pentru că fetiţa are numai trei ani, prietena mea s-a sperit mai tare. Medicul a liniştit-o, avea aceeaşi viroză ca şi fratele ei.

A fost doar o viroză şi nu ceva mai grav, iar asta a fost bine. Însă starea aceasta de boală prelungită a epuizat întreaga familie a prietenei mele.

Sunt convinsă că şi voi aţi trecut prin asta cel puţin o dată, pentru că eu am păţit la fel în urmă cu doi ani. Am fost la un desen animat la cinematograf împreună cu fetiţa mea. Un film aşteptat cu nerăbdare de mulţi copii, pentru că sala era arhiplină. Trei zile mai târziu, fetiţa mea avea febră foarte mare.

Atât e de uşor să te îmbolnăveşti. E de ajuns un coleg care strănută la grădiniţă, o sală de cinema plină de copii, o petrecere la care sărbătoritul tuşeşte puţin.

Ce putem face este să avem puţin mai multă grijă de noi şi de copii noştri. Putem începe cu întărirea imunităţii. După răceala puternică de anul trecut, noi am făcut cunoştinţă cu produsele pentru copii de la Dacia Plant din gama PufyPUF.

PufyPUF Propolis si Echinacea spray, spre exemplu, e un spray natural antimicrobian şi antiviral care susţine imunitatea. Poate fi utilizat atât preventiv, cât şi in afecţiunile respiratorii cauzate de deficienţe imunitare: viroze, stări gripale, bronşite acute sau cronice, traheite. Sprayul ameliorează rapid durerile în gât cu doar câteva pufuri pe zi.

O altă variantă este PufyPUF Propolis si Musetel spray. Spray-ul protejează căile respiratorii de infecţii virale, mai ales în această perioadă rece a anului. Poate fi folosit şi pentru afecţiunile cavităţii bucale: stomatite, gingivite, afte, faringite sau chiar amigdalite.

Pentru copiii alergici la propolis, alternativa este spray-ul PufyPUF Salvie spray. Aceasta este o solutie puternică, cu efecte antiinflamatoare, eficientă în bronşite, traheite, dar şi când cel mic are roşu în gât. Salvia conţine un complex de vitamine, printre care vitamina A, B, vitamina C, minerale precum calciu, potasiu, magneziu, fier, zinc și sodiu. Substanţele din compoziţia frunzelor de salvie reduc febra, scad secreţiile bronşice şi calmează durerile musculare specifice gripei.

Toate cele trei produse pot fi folosite pentru copii de la 1 an până la 14 ani. Pentru că au formă de spray şi gust bun, pot fi uşor administrate şi luate în ghiozdanul de grădiniţă sau de şcoală. Iar ceea ce mi se pare cel mai important este că sunt 100% naturale şi nu au zahăr, coloranţi sau conservanţi.

Vrei să testezi şi tu produsele PufyPUF? Lasă un comentariu la postarea de pe facebook în care să ne spui “De ce alegi produse pe bază de plante pentru sănătatea copilului tau” şi poti să caştigi unul dintre cele două premii oferite de Dacia Plant. Concursul se desfasoara in perioada 17-20 ianuarie, iar castigatorul va fi ales prin tragere la sorti cu random.org