tocana de mazare 200x160 Tocana de mazare (8 luni)

Tocana de mazare

Este o reteta ce poate fi preparata tot timpul anului, intrucat putem folosi mazare congelata, insa care trebuie bine fiarta.

Ingrediente:

  • 1 pastarnac
  • 1 para
  • 1/2 ceasca mazare
  • 2 cesti apa

Pastarnacul si para se spala bine si se curata de coaja, apoi se dau pe razatoarea cu ochiuri mari. Intr-o cratita , la foc mediu, se pune mazarea, apa si legumele rase, se acopera cu un capac si se lasa la fiert 30-35 minute pana cand se evapora lichidul. Daca mazarea nu e bine fiarta, se mai adauga putina apa si se lasa pe foc pana bobul devine moale. Se mixeaza tocana la blender si se serveste calda, adaugand putina smantana sau branzica de vaci.

O parte din apa in care fierb legumele se poate inlocui cu apa in care au fiert legumele de la supa pentru bebelusi.