Nasterea si perioada postnatala

Nasterea prin cezariana

Nasterea prin cezariana

Burtica e deja mare si ai ajuns la momentul in care te intrebi care este cea mai potrivita metoda de a aduce pe lume bebelusul. Trebuie sa-ti raspunzi la cateva intrebari simple care te vor ajuta sa iei decizia corecta:

Vei naste natural? Atunci este cazul sa cunosti cateva metode prin care poti reduce sau calma durerile travaliului. Nu ar fi rau sa cunosti efectele calmantelor administrate pentru usurarea durerilor travaliului asupra ta si a bebelusului.

Motivele medicale impun efectuarea unei cezariene? Atunci citeste mai multe despre tipurile de anestezii ce pot fi adminsitrate la momentul oportun.

Acum este momentul sa te informezi si despre prelevarea celulelor stem din cordonul ombilical.
Odata clarificate metodele prin care poti naste, te poti concentra asupra perioadei imediat urmatoare nasterii. Poate ai auzit despre depresia postnatala – nimic ingrijorator: iti vom da cateva sfaturi sa te ajute in perioada imediat urmatoare nasterii bebelusului.

Vei alapta? Atunci trebuie sa stii ca pe langa o alimentatie corecta, trebuie sa fii atenta sa nu faci mastita, o inflamare a sanilor specifica mamicilor care-si hranesc puii cu lapte de san.

Ti se pare greu? Asta pentru ca inca nu-ti dai seama de ce te asteapta: odata pusa in situatiile descrise mai sus, te vei descurca minunat! Instinctul de mama nu te va lasa sa gresesti si iti va dicta ce trebuie sa faci, ajutandu-se de toate informatiile citite acum.

Curaj! Te asteptam sa descoperim impreuna evolutia luna cu luna a bebelusului tau.

Nasterea si perioada postnatala - Ghid complet

Ce mancam dupa nastere? Meniu pentru primele 3 zille

Ce mancam dupa nastere? Meniu pentru primele 3 zille

Probabil ca mancarea este ultimul lucru la care iti sta mintea imediat dupa ce ai nascut, insa este deosebit de important ca viitoarea mamica sa fie bine hranita si hidratata pentru a putea raspunde prompt nevoilor nou-nascutului. Pentru ca de cand vine sorocul nasterii si pana te intorci acasa, toti... citeste »

Bagajul pentru spital

Bagajul pentru spital

Ai parcurs alaturi de noi cele mai frumoase 9 luni din viata ta de pana acum. Te informezi din plin despre nastere si discuti impreuna cu partenerul tau despre viata voastra ca familie intregita. Esti la un pas distanta de a descoperi ce a ascuns burtica ta atata timp!  Odata... citeste »

Bagajul bebelusului pentru maternitate

Bagajul bebelusului pentru maternitate

Daca mamica si-a impachetat lucrurile pentru scurtul “voiaj” departe de casa, acum este randul rasfatatului din burtica sa-si ceara drepturile! Rezista tentatiei de a pune in geanta bebelusului toate bluzitele cu printese sau body-urile cu masinute si roboti! Acolo nu o sa ai timp de parada modei si oricum, nu... citeste »

Bagajul mamicii pentru spital

Bagajul mamicii pentru spital

Iti trebuie putina planificare pentru a face din experienta nasterii un moment de care sa-ti aduci aminte cu placere si primul pas il constituie intocmirea bagajului pentru plecarea la spital.  Ar fi util sa dicuti si cu prietenele deja mamici despre ce este cel mai important de impachetat pentru scurtul... citeste »

Nasterea cu ajutorul forcepsului

Nasterea cu ajutorul forcepsului

  Ce este forcepsul?  Forcepsul este un instrument in forma de cleste folosit in unele cazuri de medici pentru a ajuta la nasterea copilului. Forcepsul este gandit sa prinda capul copilului pe masura ce manerele sunt trase, ajutand, astfel, la extractia fatului. Este un instrument utilizat doar in cea de-a... citeste »

Anestezia locala a perineului

Anestezia locala a perineului

De obicei se injecteaza un anestezic local in perineu inainte de efectuarea unei epiziotomii. Daca epiziotomia se realizeaza atunci cand zona este oarecum amortita de la intindere, atunci anestezicul nu are rost a mai fi folosit. El se va efectua inainte de a coase rana. Aceasta anestezie locala, foarte des folosita,... citeste »

Blocajul pudendal

Blocajul pudendal

Reprezinta o injectie de anestezic local in zona perineului. Foarte asemanatoare epiduralei, produce amorteala completa a partii inferioare a gravidei, impiedicand-o sa impinga. Este o metoda mai rar folosita in zilele noastre. Modalitate de administrare Anestezicul este injectat prin peretii vaginului in nervii situati de-o parte si de alta a... citeste »

Anestezia spinala

Anestezia spinala

Anestezia spinala reprezinta un anestezic rapid ce se administreaza in cezarienele de urgenta. Modalitate de administrare Este o procedura similara epiduralei, cu exceptia faptului ca injectarea anestezicului se face in coloana vertebrala insasi. Dozare Este necesara doar o zecime din cantitatea de anestezic (bupivacaina) comparativ cu epidurala. Cateodata este combinata... citeste »

Anestezia epidurala

Anestezia epidurala

Anestezia epidurala reprezinta o injectare de anestezic local in spatiul epidural din jurul coloanei vertebrale, injectie ce amorteste partea inferioara locului unde s-a efectuat infiltrarea anestezicului, eliminand, astfel, durerile provocate de contractiile uterului in timpul travaliului. Este cea mai folosita metoda pentru atenuarea durerilor de la nastere. Este, de asemenea,... citeste »

Anestezia la nastere

Anestezia la nastere

Anestezia se face prin injectie cu scopul de a usura durerea resimtita in timpul travaliului. Astfel, anestezistului i se va cere sa administreze o anestezie epidurala sau rahianestezie. Obstreticienii si ginecologistii pot efectua un blocaj pudendal, iar doctorii generalisti si moasele sau asistentele sefe pot administra anestezice locale.  Exista 4... citeste »