grau hipp 200x106 Descopera ingredinetele ecologice HIPP despre graul ecologicGrâul îi oferă copilului dumneavoastră, în primul rând, carbohidrați și fibre. În plus, grâul integral conține și vitamine și minerale, precum potasiu, magneziu, vitamina E și cantități ridicate de vitamine B, care sunt importante pentru dezvoltarea sistemului nervos.

Nu utilizăm un anumit soi de grâu. În funcție de produsul ecologic HiPP, optăm fie pentru grâu dur, fie pentru grâu obișnuit, ce a fost transformat în fulgi, în făină sau în griș. Boabele de grâu dur sunt mai grele decât cele de grâu obișnuit.

Grâul dur este ferm și asigură o calitate consistentă a gătitului, motiv pentru care este foarte potrivit pentru producția de paste făinoase, de cușcuș și de bulgur. Grâul obișnuit, pe de altă parte, are un conținut mai mare de amidon, de aceea folosim făina în pesmetul ecologic HiPP și în biscuiții ecologici HiPP, precum și în producția de cereale ecologice HiPP pentru copii.

Unele cereale, cum este grâul, conțin gluten, în mod natural.
Cei mai mulți dintre oameni nu au nicio reacție la gluten. Totuși, există persoane care suferă de așa-numită intoleranță la gluten (boala celiacă). Ulterior consumului alimentelor care conțin gluten, aceștia au, adesea, dureri de stomac și diaree. În cazul în care copilul dumneavoastră suferă de boala celiacă, nu-i oferiți cereale, cum ar fi grâul, secara, ovăzul, orzul, alacul și alacul verde. Pregătiți-i cereale cu lapte, utilizând orez, mei, porumb sau tapioca, în loc de grâu. Iar în ceea privește borcanele HiPP pentru copii, alegeți-le pe cele cu ingrediente fără gluten, cum ar fi cartofii și orezul. 

Foarte important! Laptele matern este cea mai bună hrană pentru copilul tău. Se recomandă alăptarea exclusivă cu lapte matern pentru sugarii cu vârsta de până la 6 luni si continuarea alăptării alături de începerea diversificării la recomandarea medicului.