mamica pregatita de travaliu 200x198 Travaliul cum calmam si reducem durerile

Mamica pregatita de travaliu

Travaliul este, intr-adevar, o treaba grea si dureroasa. Totusi, sunt modalitati multiple care pot face aceasta experienta una mai usoara.
Mai jos detaliem cateva practici non-medicale care te pot ajuta sa calmezi si sa reduci durerile travaliului.

  1. Spitalul
  2. Pijamalele
  3. Pozitia
  4. Baia
  5. Lichide
  6. Mersul
  7. Energia

Spitalul

La ce spital vei naste? Du-te la unul recomandat de ginecologul tau. Daca ginecologul lucreaza sau sugereaza mai multe spitale, va trebui sa te decizi singura. Vorbeste cu familia si prietenele care au nascut in mai multe locuri si vezi ce parere si-au format despre fiecare dintre spitale. Nu lua o decizie finala fara sa vizitezi spitalele si maternitatile. Odata luata decizia, viziteaza din nou spitalul pentru a-ti forma o parere cat mai completa despre salonul de nastere si baie. Familiarizandu-te cu camera de spital, vei reduce din stresul asociat necunoscututlui. Observa detaliile camerei, aranjarea paturilor fata de usa, fereastra, a distantei camerelor fata de sala de nasteri, etc…

Pijamalele

Probabil ca te vei simti mai conformabil in pijamalele tale decat in camasa de noapte oferita de spital. Vorbeste cu ginecologul tau pentru a verifica daca acest lucru iti este permis.

Pozitia

Ce pozitie vei adopta in momentul travaliului? Multi doctori te vor aseza pe spate, cu genunchii ridicati. Aceasta pozitie, totusi, nu beneficieaza deloc de gravitate. E mai usor sa impingi in jos decat inainte. De asemenea, evitati sa impingeti cand nu aveti contractii. Dati-le o sansa muschilor sa se relaxeze putin. Puteti evita, astfel, epiziotomia.

Baia

Urinati frecvent. Se poate intampla ca mamele sa constate o nevoie subita de a urina atunci cand imping. Ca rezultat, nu imping atat de tare pe cat ar putea. Goliti-va vezica la fiecare ora. Vei simti nevoia de a avea si scaun, de asemenea. Intestinele dvs. se curata in timpul pregatirii travaliului, asa ca vizitati baia cat se poate de des. Poate ajuta si un dus sau o baie calda inainte de travaliu.

Lichide

Beti multe lichide in timpul sarcinii si al travaliului. Corpul dvs. are nevoie de mai multe lichide in timpul sarcinii pentru a preveni constipatia si deshidratarea. Se exercita, de asemenea, si o mare presiune pe rinichi pe masura ce copilul creste, iar bautul apei in cantitati mai mari vor ajuta rinichii sa functioneze cat mai bine. Deshidratarea poate, de asemenea, cauza travaliu prematur, asa ca beti cat mai multe lichide.

Mersul

Pe cat se poate de mult, incercati sa mergeti intre contractii. Mersul e posibil sa nu fie un lucru tocmai usor de realizat datorita stadiului in care se afla travaliul, astfel ca vei avea nevoie din ce in ce mai mult de suport, pe masura ce contractiile cresc in intensitate. In plus, mersul incurajeaza contractiile regulate. De asemenea, mentine pelvisul in miscare, ceea ce face ca bebelusul sa se pozitioneze mai bine. Discuta toate aceste lucruri cu ginecologul tau.

Energia

Vei simti o crestere a energiei cu o zi sau doua inainte de travaliu. Acesta este modul in care natura te pregateste pentru munca grea pe care urmeaza sa o depui, asa ca nu irosi toata aceasta energie! Nu te extenua si nu cheltui toata energia plimbandu-te prin mall, doar pentru ca te simti plina de energie. Economiseste putina energie – vei avea nevoie de ea!