breastfeeding 200x200 Beneficiile alaptarii pentru bebelus

Alaptarea bebelusului

Care sunt beneficiile laptelui de san pentru copil?

  • contine toti nutrientii de care un copil are nevoie
  • poate fi digerat usor de bebelus
  • protejeaza copilul impotriva bolilor datorita imunitatii furnizate
  • e cel mai la indemana mijloc de hranire pentru copil si se afla intotdeauna la temperatura potrivita

Nutrientii din laptele de san sunt suficienti pentru hranirea completa a bebelusului?

Laptele de san este alimentul ideal si cel mai complet pentru hranirea copilului, deoarece contine toate elementele nutritive esentiale pentru cresterea lui. Este o sursa importanta de proteine, grasimi, carbohidrati, vitamine si minerale – toate in proportia necesara.

Cum protejeaja laptele matern copilul?

Laptele matern intareste imunitatea copilului deoarece contine anticorpi, celule albe speciale si alti factorii anti-infectiosi. Protectia este completa atunci cand bebelusul este hranit doar prin alaptare la san in primele 4-6 luni de viata. Laptele de vaca/ bivolita si cel tip formula (lapte praft) nu contin anticorpii atat de importanti pentru sanatatea copilului tau.

Un copil alaptat la san este mai putin predispus la boli?

Da, este adevarat. Laptele de san protejeaza copilul impotriva diareei, racelilor si a bolilor comune. Un copil nehranit la san este de 15 ori mai predispus la contactarea unei infectii respiratorii. Alergiile sunt mult mai intalnite la copiii hraniti cu lapte de vaca (inclusiv lapte praf) in primele luni de viata. Daca bebelusul tau este bolnav, laptele matern este ideal pentru ca este hranitor si poate fi digerat usor.

Laptele matern cauzeaza mai putine dureri de stomac si previne constipatia?

Da. Laptele matern se digera mai repede, chiar si de catre stomacelul delicat al bebelusului. Acest lucru duce la mai putine dureri de stomac, mai putine gaze si regurgitari dupa masa. Scaunele bebelusului sunt mai moi si mai putin mirositoare. In plus, copilasul va suferi rar sau chiar deloc de constipatie. Chiar daca bebelusul nu va avea nevoi fiziologice pentru cateva zile, atunci cand o va face, scaunele lui vor fi intodeauna moi.