450 lei amenda pentru soferii care nu folosesc scaunele auto pentru transportul copiilor!
O initiativa laudabila a Ministerului Afacerilor Interne devine litera de lege pentru soferii romani la sfarsitul lunii septembrie, “beneficiarii” acestui proect fiind toti copiii cu varsta de pana in 12 ani. Parinti fiind, cu totii am trecut prin momente in care copilasii nostri refuzau sa mai stea in scaunul auto sau... citeste »
Constipatia la bebelusi
Constipatia apare atunci cand, dintr-un motiv sau altul, copilul nu are scaun o perioada mare de timp. Ulterior, atunci cand vine momentul sa-si elibereze intestinul, copilul acuza dureri datorita scaunului uscat si intarit . Exista si situatia copiilor care au scaun zilnic, insa, pentru ca nu isi golesc intestinul complet... citeste »
Etapele mersului la bebelusi
Invatatul mersului nu-i asa usor precum pare si necesita maturizarea tuturor muschilor din corpul bebelusului. Pe masura ce copilul capata controlul asupra gatului si capului, incepe sa-si intareasca si coloana vertebrala. De fiecare data cand trece la o noua etapa – de la rostogolire pana la mersul sprijinit de canapea... citeste »
Cum inveti copilul sa vorbeasca?
A invata copilul sa vorbeasca este una dintre cele mai mari responsabilitati ale parintelui. Bebelusii isi petrec cea mai mare parte a timpului cu mamica si taticul, ei fiind principala sursa de invatare si cele mai importante persoane cu care cel mic comunica. Copiii incep sa comunice cu mediul din... citeste »
Evolutia si metode de incurajare a limbajului la 8-12 luni
La 8-12 luni, bebelusul: Asculta atent si se intoarce spre cineva care vorbeste in celalalt colt al camerei Se uita la tine cand ii vorbesti si cand este chemat pe nume Zgomotele din primele luni se transforma in gangureala, bolboroseala (“Ma-ma-ma-ma”, “Da-da-da-da”) Zambeste celor care ii zambesc Face zgomote,... citeste »
Evolutia si metode de incurajare a limbajului la 0-6 luni
In primele luni de viata, bebelusul: Iti recunoaste vocea in primele zile de la nastere Specialistii spun ca bebelusii de 4 saptamani pot face distinctia intre silabele similare, cum ar fi “ma” si “na” Se intoarce catre sunetele pe care le aude Tresare la zgomote puternice Iti priveste fata cand... citeste »
Notiuni generale despre scaunele de masina
Ne propunem sa lamurim unele aspecte care preocupa orice parinte atunci cand vine vorba despre siguranta calatoriilor cu masina. Cel mai sigur mod in care copiii nostri pot calatori in masina este intr-un scaun special conceput in acest sens, perfect adaptat marimii si greutatii lor. Chiar si in cazul unui accident... citeste »
Cum alegi scaunul de masina perfect pentru copilul tau
Scaunul de masina pentru copii nu este un moft! Contrar parerii multora dintre noi conform careia “pe vremea noastra nu erau…”, in ziua de astazi este innacceptabil pentru un copil sa fie expus riscului de a calatori in masina in bratele mamei sau, asa cum procedeaza unii parinti, chiar pe... citeste »
Unde se monteaza scaunul de masina?
Este deosebit de important sa montam corect scaunul de masina. Atat pentru siguranta copilului, cat si pentru confortul nostru psihic. Insa, inainte de a instala scaunul, trebuie sa aflam care este locul ideal unde acesta ar trebui sa stea in timpul calatoriei cu masina. Daca locul din mijlocul banchetei din... citeste »
La ce sa fii atenta cand cumperi si montezi un scaun de masina
Nu e usor sa gasesti un scaun de masina potrivit pentru copilul tau! Mai ales ca are o gramada de instructiuni de montare si folosire. Iar pentru ca siguranta copilului primeaza, trebuie sa investesti resurse financiare si de timp pentru a alege scaunul in care cel mic va petrece nenumarate... citeste »