unde instalam 200x150 Unde se monteaza scaunul de masina?

Scaun montat in spatele masinii, contrar sensului de mers

Este deosebit de important sa montam corect scaunul de masina. Atat pentru siguranta copilului, cat si pentru confortul nostru psihic. Insa, inainte de a instala scaunul, trebuie sa aflam care este locul ideal unde acesta ar trebui sa stea in timpul calatoriei cu masina.

Daca locul din mijlocul banchetei din spate a masinii are centura de siguranta in trei puncte (diagonala si deasupra pelvisului), acesta este cel mai sigur loc in care poti plasa scaunul de masina, intrucat este cel mai departat de partile laterale ale masinii.

De asemenea, locul din spatele soferului ofera mai multa siguranta decat cel opus, intrucat copilul poate fi scos din masina pe partea cu trotuarul (de cele mai multe ori), si nu in plina strada. Pe de alta parte, asezat in dreapta spate, copilul poate fi mai usor supravegheat de parinte.

Scaunul din fata al masinii va fi folosit doar in cazuri absolut exceptionale, atunci cand copilul este bolnav si necesita ingrijire permanenta si nu s-a gasit nimeni dispus sa ajute soferul prin a avea grija de copil in spatele masinii pe perioada calatoriei. In astfel de situatii, scaunul masinii se va departa la maximum fata de bord, iar in cazul in care se foloseste un scaun de masina indreptat cu spatele la sensul de mers, airbag-ul va fi dezactivat. Cele indreptate cu fata la sensul de mers nu necesita dezactivarea airbag-ului, insa scaunul trebuie sa fie cat mai departe de bordul masinii.