Sanatate

Acidul folic din surse naturale sau suplimente de sinteza?

Acidul folic din surse naturale sau suplimente de sinteza?

Acidul folic asa cum il cunoastem este un produs realizat pe cale industriala si care se gaseste in pastile sau pilule de acid folic sau in combinatie cu alte vitamine in vitaminele prenatale. Forma naturala continuta in anumite alimente, folatul, nu este la fel de rapid absorbit de catre organismul nostru: folatii se absorb in proportie... citeste »

Acidul folic in viata de zi cu zi

Acidul folic in viata de zi cu zi

Acidul folic este o vitamina B (B9) care ajuta la formarea si regenerarea celulelor din organism si este de o importanta cruciala in primele saptamani de la conceptia fatului. Contribuie la dezvoltarea corespunzatoare a creierului si maduvei spinarii, fara de care existe sanse mari de pierdere a sarcinii si o sansa de 1 la 1000... citeste »

De ce sa consumam carne de curcan?

De ce sa consumam carne de curcan?

Curcanul domestic din zilele noastre este un descendent al celui salbatic ce traia odata pe teritoriul ocupat astazi de SUA si Mexic. Curcanul este o pasare destul de populara, mai ales in randul celor care prefera o dieta saraca in grasimi: contine doar 1 gram de grasime la 30 g carne (puiul, vita... citeste »

Totul despre apa

Totul despre apa

Orice revista de beauty, orice emisiune de sanatate sau frumusete si fiecare vedeta intrebate despre secretul unui organism sanatos si al unei infatisari luminoase iti va raspunse la fel: bea APA! De ce oare? 15 lucruri interesante de stiut despre apa De ce sa bem mai multa apa? 10 motive... citeste »

Totul despre sucurile de fructe si alte bauturi

Totul despre sucurile de fructe si alte bauturi

Suntem bombardati zilnic cu informatii despre cat de sanatoase sunt sucurile de fructe in alimentatia noastra si a copiilor. Nu ni se spune, insa, ca tot ceea ce exista in comert pe baza de bautura din fructe contine mult mai mult zahar decat fruct. Mai mult decat atat, nici procesul... citeste »

Apa de la robinet sau imbuteliata?

Apa de la robinet sau imbuteliata?

Daca intrebi un medic, acesta iti va recomanda apa de la robinet. E adevarat ca exista zone in tara unde apa poate avea un gust putin mai altfel, insa calitatea apei de la robinet este buna, avand in vedere ca este supusa unor verificari mult mai stricte decat apa imbuteliata.... citeste »

Cum sa bem mai multa apa?

Cum sa bem mai multa apa?

Institutul American de Medicina recomanda femeilor sa bea zilnic 2.2l apa, iar barbatilor 3.1l (este vorba despre aportul total de lichide provenite si din apa si din alimente). Expertii afirma ca 20% din necesarul de lichid al corpului este asigurat de hrana zilnica. Dar cum sa tii numarul atator pahare... citeste »

Ce bem cand ne e sete?

Ce bem cand ne e sete?

Atunci cand organismul nu are destula apa spunem ca suntem deshidratati. Unul din primele semne ale deshidratarii este setea. Daca consideri ca nu bei suficiente lichide, verifica daca prezinti unul dintre urmatoarele semne des intalnite in deshidratare: urina intens colorata si in cantitate mica dureri de cap lipsa energiei te simti... citeste »

Cata apa trebuie sa bem zilnic?

Cata apa trebuie sa bem zilnic?

Apa este esentiala pentru o stare buna de sanatate, insa nevoile varieaza de la individ la individ. Mai jos vei descoperi cateva observatii care te vor ajuta sa te hidratezi corespunzator. Cata apa trebuie sa bem zilnic? O intrebare simpla cu raspuns complex. Cercetarile au scos la iveala o multime... citeste »

De ce trebuie sa bem mai multa apa?

De ce trebuie sa bem mai multa apa?

Inlocuind sucurile carbogazoase si bauturile alcoolice cu simpla apa vei dormi mai bine, iti vei controla mai bine greutatea si apetitul, vei reduce sansele de dezvoltare a cariilor dentare sau vei preveni aparitia unor afectiuni severe precum diabetul.  Slabire. In primul rand pentru ca inlocuind bauturile (racoritoare sau alcoolice) pline... citeste »