Știați că America de Sud este țara de unde au venit ințial cartofii?

cartofi ecologici 200x133 Cartofii ecologici – ce este mai bun pentru copilul tău!

Cartofi ecologici

Este încă neclar când, cum și de către cine au fost aduși cartofii în Europa. Cu toate acestea, ei și-au găsit drumul din America de Sud în Spania, unde a început în mod oficial istoria cultivării lor în Europa. La fel s-au răspândit și roșiile, fasolea verde, ardeiul sau porumbul. În ziua de azi, toate joacă un rol important în dieta noastră, dar cartofii încă sunt cei mai importanți dintre ele.

Cartofii ecologici HiPP au nevoie de o climă temperată pentru a crește, preferabil fără perioade lungi de secetă și ploaie. Ei cresc deosebit de bine în solurile sănătoase, friabile, care nu conțin pietre. O rotație echilibrată a culturilor este de asemenea decisivă pentru cartofii ecologici HiPP. Fermierii noștri recurg strict la ciclurile de rotație a culturilor, o dată la 5 ani, astfel încât solurile și plantele să rămână sănătoase. Pentru a asigura cantități suficiente de produse de cea mai bună calitate, cultivăm cartofi în diferite zone din Europa.
În Germania, aproximativ jumatate din terenuri este folosită în scopuri agricole, iar HiPP cultivă, printre numeroase materii prime, cartofii ecologici. Și în zonele agricole din Austria, Ungaria și Cehia, cartofii ecologici HiPP cresc foarte bine datorită climei. Polonia are, de asemenea, condiții excelente pentru cultivarea cartofilor ecologici.

Ceva bun pentru copilul tău

HiPP folosește doar cartofi destul de ceroși și se asigură că au o cantitate suficientă de materie uscată și o coajă fermă atunci când sunt recoltați. Numai cartofii cu o coajă fermă s-au maturizat în mod natural. Aceștia trebuie să fie recoltați foarte atent și nu atunci când sunt umezi sau reci, deoarece acest lucru ar crește riscul de deteriorare și boli, cum ar fi punctele negre la cartofi.

Cartofii ecologici sunt foarte sațioși și ușor de digerat de către copii. Pe lângă beta-carotenul, care se transformă în vitamina A și este important pentru ochi, piele și mucoase, conțin și cantități mari de potasiu și vitamina B6. Ambele sunt foarte importante pentru dezvoltarea copilului. Potasiul are un efect pozitiv asupra funcției musculare și nervoase. Vitamina B6 este o componentă a enzimelor care joacă un rol-cheie în numeroase procese metabolice, cum ar fi descompunerea proteinelor și a grăsimilor.

Borcanele HiPP conțin atât cartofi intr-o combinație ideală cu alte legume, cât și in meniuri delicioase cu carne, sau tocănițe. Acestea nu conțin arome, conservanți, coloranți sau agenți de îngroșare și astfel, sunt ideale pentru o masă sănătoasă în perioada diversificării.

Foarte important! Laptele matern este cea mai bună hrană pentru copilul tău. Se recomandă alăptarea exclusivă cu lapte matern pentru sugarii cu vârsta de până la 6 luni si continuarea alăptării alături de începerea diversificării la recomandarea medicului.