Daca intrebi un medic, acesta iti va recomanda apa de la robinet. E adevarat ca exista zone in tara unde apa poate avea un gust putin mai altfel, insa calitatea apei de la robinet este buna, avand in vedere ca este supusa unor verificari mult mai stricte decat apa imbuteliata. Au existat episoade de raportare a unor hormoni prezenti in apa, insa nivelul acestora a fost atat de mic, incat populatia nici nu a stiut de existenta scandalului, iar sanatatea oamenilor nu a fost afectata in niciun fel.
Daca nu iti place gustul apei de la robinet, pune apa intr-un recipient mare si bag-o la frigider pentru o vreme. O solutie ar fi canile filtrante pe care le gasesti in marile noastre magazine. Cana filtranta trebuie tinuta departe de lumina directa a soarelui – atinsa de caldura solara, apa devine un mediu propice pentru bacterii de toate tipurile. Tot din acest considerent, este absolut necesar ca filtrele sa fie schimbate periodic, respectand indicatiile producatorului.
Daca alegi sa bei apa imbuteliata, alege o “apa minerala naturala” intrucat aceasta categorie de ape este supusa celor mai stricte reglementari si asigura-te ca vei consuma continutul recipientrului in 24h de la deschidere. Poti opta pentru apa minerala sau plata, nu are nicio importanta, insa retina ca cea minerala poate provoca gaze si poate exacerba sindromul colonului iritabil sau arsurile la stomac.
De asemenea, anumite ape imbuteliate, minerale sau plate, pot contine niveluri ridicate de saruri. Trebuie evitate cele cu continut mai mare de 20mg sodiu/l, desi sunt considerate “moderate” in sodiu toate apele cu valori cuprinse intre 2 si 200mg sodiu/l. Citeste eticheta!
Comentarii