Alaptare

Implanturile de silicon si alaptarea

Implanturile de silicon si alaptarea

În anul 2001 Academia Americana de Pediatrie a emis o declaratie cu privire la implanturile mamare cu silicon si implicatiile lor asupra alaptarii. Concluziile au fost ca nu s-au gasit dovezi suficiente care sa faca implanturile cu silicon contraindicate alaptarii. Cu toate acestea, numeroase organizatii care protejeaza drepturile copiilor si... citeste »

Sfaturi pentru intarcare usoara

Sfaturi pentru intarcare usoara

Intarcarea bebelusului face parte din experienta naturala a alaptarii. Nu trebuie sa fie un moment nefericit pentru mama si copilul ei. Intarcarea poate fi un proces tare dificil, insa facand-o treptat, cu multa, multa dragoste, puteti usura tranzitia. 9 sfaturi pentru o intarcare fara batai de cap Procedati usor. Intarcarea brusca... citeste »

Totul despre intarcare (partea III)

Continuare din paginile: Totul despre intarcare (partea I) Totul despre intarcare (partea II) In cazul in care cineva va va spune ca bebelusii nu se alapteaza dupa 6 luni sau 1 an, intrebati-l “DE CE?”. Le va fi greu sa gaseasca un raspuns care merita retinut, cu atat mai mult... citeste »

Totul despre intarcare (partea II)

Continuare din pagina: Totul despre intarcare (partea I). Exista foarte multe avantaje ale unei alaptari indelungate si putine beneficii in cazul intarcarii. Sa nu spunem ca doar o singura hranire la san nu conteaza, pentru ca nu este adevarat. Chiar daca alaptati cateva zile, saptamani sau ani, hranirea la san... citeste »

Totul despre intarcare (partea I)

Totul despre intarcare (partea I)

Intarcarea bebelusului face parte din experienta naturala a alaptatului. Nu trebuie sa fie un moment nefericit pentru mama si copilul ei. Daca este facuta “treptat si cu dragoste” (cum recomanda La Leche League), intarcarea poate fi o experienta frumoasa pentru dvs. si bebelus. In mod ideal, bebelusul va suge pana... citeste »

Mastita – inflamarea sanilor

Mastita – inflamarea sanilor

Mastita, sau inflamarea sanilor, este o afectiune suparatoare care se adauga la stresul resimtit de proaspata mamica. Poate aparea si in alte momente, insa, de cele mai multe ori, se intalneste la femeile care alapteaza. Care sunt cauzele? Exista trei cauze principale care determina aparitia mastitei:  infectia (careia ii revin... citeste »

Beneficiile alaptarii pentru bebelus

Beneficiile alaptarii pentru bebelus

  Care sunt beneficiile laptelui de san pentru copil? contine toti nutrientii de care un copil are nevoie poate fi digerat usor de bebelus protejeaza copilul impotriva bolilor datorita imunitatii furnizate e cel mai la indemana mijloc de hranire pentru copil si se afla intotdeauna la temperatura potrivita Nutrientii din... citeste »