Totul despre sarcina

sarcina - totul despre sarcina

Sarcina -ghid complet

Sunteti un cuplu reusit, implinit, va simtiti bine impreuna, aveti multi prieteni alaturi de care petreceti weekend-uri de poveste. Ati intrat intr-o rutina profesionala si personala si simtiti ca este momentul pentru altceva. Unul dintre raspunsuri ar putea fi o intrebare: oare este timpul sa avem un copil? Cu siguranta! Ce-i de facut?
Fuguta la doctor sa ne facem un set complet de analize si sa cerem sfaturi despre cum ne putem pregati mai bine pentru o eventuala sarcina.

sau

Lucrurile nu sunt chiar roz, insa nici prost nu merg. El cu baietii la bere, tu cu fetele la mall, oricum ajungeti seara tarziu acasa si nu va ramane mult timp de petrecut impreuna, iar weekend-urile trec la fel de repede, fara evenimente speciale. Insa, se intampla! Intr-o dimineata, cu putina frica in suflet, faci testul…

Situatia 1 si 2: Testul se pozitiveaza! Deja aveai simptome de sarcina, greata nu-ti da pace toata ziua.

Dintr-o data esti coplesita de griji si responsabilitate, citesti si te informezi permanent despre toate aspectele sarcinii: ce trebuie sa mananci in sarcina, esti cu ochii pe cantar, constienta ca prea multe kg nu te ajuta deloc, renunti sa mai bei cafea multa, alcool nu mai consumi, tigarile devin dusmanii tai.

Esti rasfatata, toata lumea se poarta “cu manusi”, esti frumoasa si infloritoare!

Urmaresti saptamana cu saptamana evolutia bebelusului din burtica, depui mai putin efort decat inainte, ai temeri cu privire la modul in care noul membru din familia voastra ar putea fi afectat de momentele voastre de tandrete. Griji normale pentru o viitoare proaspata mamica!

Nu-ti mai ramane decat sa va puneti de acord asupra numelui bebelusului vostru! Si sa dormi si sa te odihnesti cat mai mult, apoi sa o iei de la capat tot cu somnul si odihna!

Sarcina usoara!

Totul despre sarcina - Ghid complet

Implicarea tatalui in ingrijirea zilnica a bebelusului

Implicarea tatalui in ingrijirea zilnica a bebelusului

Pentru că de cele mai multe ori privim experiența nașterii ca pe un moment dificil, care aduce cu sine multe schimbări în viața de cuplu, este util să urmăm un curs de pregătire pentru naștere, la care să participe și tatăl, cu atât mai mult cu cât implicarea sa în... citeste »

Sarcina

Sarcina

Sarcina este o stare si un statut in sine! Este unul dintre acele momente in care te simti rasfatata, iubita, protejata, devii o prioritate nu numai in ochii partenerului, dar si ai societatii in general. Nu-i de mirare ca incepi sa te obisnuiesti cu o asemenea situatie a lucrurilor, doar... citeste »

Stocam sange integral sau concentrat de celule stem?

Stocam sange integral sau concentrat de celule stem?

Unele banci de celule stem aleg sa depoziteze sangele integral, fara a-l supune reducerii volumetrice. Reducerea volumetrica (separarea celulara) presupune indepartarea celulelor rosii si plasmei din sangele prelevat din cordonul ombilical. Se stocheaza concentrat de celule stem pentru un transplant fara efect de respingere a organismului, numit efect de grefa.... citeste »

Banci de celule stem din Romania

Companiile de recoltare celule stem prezente pe piata romaneasca proceseaza si stocheaza celulele stem fie in tara, in locatii proprii, fie in strainatate, in tara specificata in tabel. Mentionam ca toate companiile prezente in analiza de mai jos si care stocheaza proba biologica in afara tarii noastre sunt autorizate de... citeste »

Intreaba un specialist!

citeste »

Celule stem

Ca parinte, protejarea noii tale familii este o prioritate. Poti face primul pas inca de la nasterea bebelusului tau, stocand sangele  din cordonul ombilical al nou-nascutului. Este o sansa UNICA, complet lipsita de riscuri pentru tine si noul venit pe lume,  dar care poate salva sau schimba viata unuia dintre membrii... citeste »

De ce sa recoltam celule stem?

De ce sa recoltam celule stem?

Celulele stem reprezinta o zona importanta a medicinei actuale datorita potentialului lor de regenerare si reparare a tesuturilor afectate. Unele terapii actuale, cum este transplantul de maduva osoasa, deja utilizeaza celulele stem si potentialul lor pentru regenerarea tesutului distrus. Alte terapii sunt inca in studiu si implica transplantul de celule... citeste »

Boli tratabile cu celule stem din cordonul ombilical

Boli tratabile cu celule stem din cordonul ombilical

Sangele cordonului ombilical a fost folosit cu succes in tratarea a mai mult de 70 afectiuni diferite, incluzand aici cateva cancere, boli de sange si deficiente imune. Este cazul leucemiilor, siclemiei (anemia cu celule in secera), anemiei aplastica, talasemiei, bolii Hodgkin si limfomului non-Hodgkin. Transplantul cu celule stem din sangele... citeste »

Tipuri de celule stem

Tipuri de celule stem

Pe langa intelegerea notiunii de celule stem, este foarte important sa putem deosebi celulele stem intre ele. Veti afla ca numai un anumit tip de celule stem ridica semne de intrebare in ceea ce priveste cercetarea si utilizarea lor in practica medicala, fara vreo legatura cu celulele stem recoltate din... citeste »

Studii si aplicabilitatea celulelor stem in practicile medicale curente

Un studiu realizat la Spitalul de Copii din Pittsburgh a scos in evidenta ca celulele stem derivate din muschii femeilor posed o abilitate mai mare (cu aproximativ 30%) de a regenera tesutul muscular al scheletului decât cele ale barbatilor, experimentul realizandu-se pe soareci distrofici carora li s-au injectat celule stem... citeste »