carte tretetedecolectie 118x200 Povestile Bucatariei Romanesti

Retete de colectie

Din 16 iulie, Jurnalul National iti aduce o noua colectie de… povesti. De data aceasta, o colectie care nu trebuie sa lipseasca din biblioteca nimanui, dar mai ales din bucataria nimanui: “Povestile Bucatariei Romanesti”. Timp de sapte saptamani, Jurnalul National iti aduce, in fiecare vineri, o colectie bogata in retete traditionale, numai bune de gatit. Totul sub semnatura unica a lui Radu Anton Roman. Asadar, te invitam sa gatesti “Retete de Colectie”!

Cele sapte volume se dezvolta pe regiuni, urmand firul epic al autorului. In plus, fiecare volum este bogat ilustrat cu fotografii ale preparatelor culinare, dar si cu elemente de etnografie si antropologie culinara. Un adevarat monument editorial al acestui domeniu. Porneste in calatoria ta culinara: Dobrogea si Campia Romana (volumul I), Muntenia, Oltenia si Banatul (volumul II), Ardealul (volumul III), Bucovina, Moldova si Basarabia (volumul IV), Delta Dunarii, stanele Romaniei, aromanii si secuii (volumul V), De la post la sarbatorile campenesti (volumul VI), Sarbatori crestine la romani (volumul VII).

Jurnalul National va ofera de aceasta data altfel de retete… pline cu suflet. Retete care aduc imagini reinnoite asupra gastronomiei traditionale. Veti regasi texte mai putin cunoscute ale lui Radu Anton Roman intr-o editie completa, reasezata in pagina, innobilata si ilustrata cu fotografii ale preparatelor, poze etnografice si multe imagini inedite. Totodata, veti citi marturiile prietenilor de suflet ai lui Radu Anton Roman: Andrei Plesu, Cristian Tabara, Mihai Oroveanu, care vin cu povestiri despre marele gurmand roman si cu retete speciale.

Jurnalul National a ajuns la a cincea colectie de carte. V-am bucurat si va bucuram sufletele cu cele mai bune titluri din colectia “Biblioteca pentru Toti”. De curand, rafturile bibliotecii voastre s-au “imbogatit” cu o noua colectie de literatura: “Carte de Buzunar”. Am adus zambetele celor mici prin colectia “Cele mai frumoase povesti”, am adus un plus de savoare in bucatariile voastre prin intermediul colectiei Jamie Oliver. Acum, va aducem o colectie plin` de miresme traditionale: “Povestile bucatariei romanesti”. O colectie pentru toti cei interesati de arta gatitului! Nu ratati primul volum, de vineri, 16 iulie care va poarta prin… Dobrogea si Campia Romana!

Spor la gatit!