travaliu 200x135 Travaliul cum ma voi calma fara medicamente?Masajul, muzica sau schimbarea pozitiei.
Schimbare pozitiei te poate ajuta. Incearca sa stai rezemata de partener sau de un perete, sa mergi sau sa-ti tii pelvisul drept. Trebuie sa elibereze presiunea exercitata asupra spatelui. Iti poti ruga partenerul sa-ti faca masaj sau asculta o muzica pe care o consideri linistitoare.

Eliberare vocala
Poti dispersa durerea prin scoaterea de sunete diferite sau tipand, pentru a elibera tensiunea.

Vizualizarea sau hipnoza
Unele femei gasesc linistea folosind tehnica vizualizarii, intrucat crearea de imagini mentale este dovedita a fi o cale de calmare sau reducere a durerii. Acelasi lucru este cunoscut si despre hipnoza.

Piscinele
Daca spitalul in care urmeaza sa nasti este dotat cu o piscina, statul in apa calduta poate fi foarte linistitor si poate conferi calmul necesar intre contractii.

Acupuntura
Daca acupuntura ti-a fost de ajutor inainte, acesta poate fi un moment oportun pentru a relua sedintele. Apeleaza, insa, numai la un specialist

Blocarea impulsurilor nervoase
Stimularea nervoasa electrica transcutanata este o metoda disponibila pentru a bloca impulsurile nervoase catre creier, cu ajutorul unui curent electric care stimuleaza productia de endorfine. Electrozii sunt plasati de fiecare parte a coloanei vertebrale si ti se inmaneaza un dispozitiv de reglare a cantitatii stimulante de care ai nevoie.