epidurala 135x200 Epidurala efectele calmantelor asupra sarcinii

Epidurala

Cum ma vor afecta medicamentele?

Pe langa faptul ca ofera o stare considerabila de calm, unele medicamente pot diminua, pe ansamblu, simptomele sarcinii. Narcoticele, sedativele, gazul si oxigenul sunt renumite pentru proprietatile lor care te fac sa te simti molesita, aiurita si poti naste fara sa-ti dai seama. Unele mame aprecieaza senzatia usoara amenteaza, in schimb altele experimenteaza o lipsa de control.
Petidina poate crea stari de confuzie, dezorientare si ameteala si, pentru femeile extrem de sensibile, chiar halucinatii, greturi si varsaturi.
Dar, daca durerea este de nesuportat si daca esti extrem de nervoasa, tensiunea excesiva poate afecta uterul si poate incetini travaliul, prin urmare poate afecta copilul. Deci, de cele mai multe ori este mai bine sa te limitezi la o singura metoda de a-ti usura durerile. Epidurala este cunoscuta ca fiind o metoda destul de sigura.

Cum vor afecta medicamentele copilul?

O anestezie epidurala nu va intra in sangele copilului, asfel ca bebelusul va respira si se va manifesta absolut normal dupa nastere. Majoritatea celorlalte medicamente traverseaza placenta si intra in fluxul sanguin al copilului intr-o cantitate mai mare decat aceste simptome se manifesta in corpul tau. Sedativele si tranchilizantele iti vor seda copilul si ii vor afecta capacitatea de a se hrani si de a-ti raspunde la stimuli imediat dupa nastere. Narcoticele sunt cunoscute pentru faptul ca ii incetinesc respiratia si capacitatea de a se hrani la san. In special petidina tinde sa ramana pentru mai mult timp in sangele copilului, in cazul in care este administrata tarziu in timpul travaliului. Deci, avand in vedere toate aceste efecte, epidurala este cea mai sigura.