sushi 200x150 Alimente care ne fac fericiti

Sushi

Peştele, bananele, spanacul şi usturoiul sunt câteva dintre alimentele care sporesc secreţia “„hormonului fericirii”.

Alimentele nu numai că reprezintă cea mai bună sursă de energie, dar ne îmbunătăţesc şi starea de spirit. În mod normal, în momentul în care suntem supăraţi, apelăm la un psiholog sau la sfatul unui prieten pentru a ne ajuta să depăşim perioada dificilă. Însă specialiştii au explicat că şi mâncarea joacă un rol important în ridicarea moralului.

 

Studiile au arătat că alimente precum peştele, bananele, grepfrutul, spanacul, cireşele, usturoiul, dovleacul şi carnea de pui sunt ingredientele perfecte în lupta împotriva depresiei.

  1. Peştele
  2. Bananele
  3.  
  4. Grepfrutul
  5. Spanacul
  6.  
  7.  
  8. Cireşele
  9. Usturoiul

Peştele

somon 100x100 Alimente care ne fac fericiti

Somon

Mai multe cercetări au arătat că persoanele care locuiesc în zone apropiate de apă sunt mult mai fericite, în comparaţie cu cele care locuiesc în interiorul continentului. Explicaţia acestui fenomen constă în faptul că aerul sărat al mării îndepărtează stresul şi gândurile negre, în timp ce consumul ridicat de peşte îmbunătăţeşte starea de spirit. Un studiu al Universităţii Harvard a arătat că acizii graşi de tip omega 3, conţinuţi de peştii marini, funcţionează similar cu medicamentele folosite împotriva depresiei. Aceştia calmează nervii şi cresc secreţia de serotonină.

Bananele

banane 100x100 Alimente care ne fac fericiti

Banane

Conţin un compus chimic natural numit alkaloid, care acţionează asupra psihicului, mărind încrederea în propriile forţe. Bananele sunt de asemenea o sursă de vitamina B6, care ajută creierul să producă serotonină.

 

Grepfrutul

grepfrut 100x100 Alimente care ne fac fericiti

Grepfrut

Un fruct bogat în vitamina C, care îmbunătăţeşte rezistenţa organismului prin menţinerea densităţii celulelor roşii şi care combate stresul. Vitamina C conţinută de grepfrut este un element indispensabil în producerea dopaminei şi a adrenalinei, ambele substanţe favorizand instalarea stării de fericire.

Spanacul

spanac 100x100 Alimente care ne fac fericiti

Spanac

Cercetătorii au descoperit că lipsa acidului folic duce imediat la o scădere a nivelului serotoninei, fapt care duce la instalarea depresiei. Spanacul este cunoscut pentru conţinutul său bogat în acid folic.

 

 

Cireşele

cirese 100x100 Alimente care ne fac fericiti

Cirese

Medicii au numit cireşele “aspirina naturală”, deoarece aceste fructe au în compoziţie o substanţă numită anthocyanin, care îi face pe oameni mai fericiţi. Cercetătorii de la Universitatea din Michigan au explicat că 20 de cireşe consumate zilnic sunt mult mai eficiente decât medicamentele folosite pentru tratarea depresiei.

Usturoiul

usturoi 100x100 Alimente care ne fac fericiti

Usturoi

Chiar dacă este ocolit de multă lume din cauza mirosului, usturoiul le sporeşte oamenilor buna dispoziţie. Specialiştii germani au realizat un studiu asupra efectelor pe care usturoiul le are asupra organismului şi au observat că persoanele mai încordate, care consumă acest aliment, tind să fie mai puţin anxioase şi supărate.