Specialistii in terapii naturiste recomanda in afara preparatelor din plante si adoptarea unei diete echilibrate, reducerea activitatilor stresante si chiar masajul.

Terapia cu ajutorul plantelor

Pentru a preveni exfolierea pielii si formarea fulgilor incercati sa masati scalpul cu ulei din arborele de ceai.

Foarte bun este masajul scalpului cu aloe vera inainte de spalarea parului cu un sampon in care ati picurat uleiul de rozmarin.

Folositi creme ce au in compozitie ulei de masline daca scalpul dumneavoastra este uscat sau diluati-le cu suc de lamiie sau mar daca scalpul este gras.

Stresul poate agrava aparitia matretii. Obisnuiti-va ca regulat sa practicati exercitii fizice, care au darul de a reduce nivelul stresului.

Aromoterapia

Specialistii in aromoterapie recomanda celor care sufera de pe urma matretii masajul scalpului, de citeva ori pe saptamina, cu un amestec facut din patru picaturi de ulei de lavanda, patru picaturi de ulei de muscata si doua picaturi de ulei de santal.

Consideratii asupra dietei

Matreata este uneori considerata un simptom al unei alergii alimentare, oricum de cele mai multe ori este dificil de determinat care anume aliment sau combinatie de alimente o produce.

Daca tratamentele traditionale contra matretii nu par sa va ajute, incercati sa eliminati alimentele grase (ciocolata, nuci), condimentele, produsele lactate, zaharul in exces si suplimentati-va dieta cu vitamine.

Cereti sfatul unui specialist atunci cind:

  • Matreata este grasa, are o culoare galbena si nu reusiti sa scapati de ea cu ajutorul sampoanelor si lotiunilor speciale – poate suferiti de o dermatita seboreica si este nevoie de un tratament mai agresiv pentru inlaturarea ei.
  • Matreata dumneavoastra va produce mincarime si apare doar in citeva locuri.

Cristina Matache