Atractia fizica este foarte importanta, mai ales la inceputul unei relatii. Dar mai exista calitati care pot compensa un fizic mai putin atragator sau pot aduga sclipire unei prezente si asa placute, si anume acele lucruri care ne fac interesati pentru sexul opus. Un chip frumos si un corp bine facut sant atribute importante in gasirea unei perechi, dar fara acel farmec subtil care ii cucerese pe toti o persoana nu este completa. Iata cateva calitati care ne fac sa fim placti de reprezentantii sexului opus si care ne aduc o sclipire irezistibila:

1. STRALUCIREA – O persoana activa si cu chef de viata este intotdeauna interesanta pentru sexul opus. Ea pune intrebari, rade si da dovada de un mare interes fata de noi aventuri, noi oameni, si, in general, fata de lumea din jurul sau. Este o persoana electrica si foarte vie, care are acea stralucire cu ii tine pe ceilalti in priza. Un om posomorat si limitat nu va avea niciodata acelasi succes in dragoste cu acel “stralucitor”.

2. INCREDREA IN SINE – O persoana cu multa incredere in propriile forte, care stie ca este atragatoare – si pe dinafara, dar mai ales, si pe dinauntru – este privita ca un partener ideal. Acest gen de stare pare sa fie contagios, facandu-i pe cei din jur sa se simta la fel de bine si increzatori.

3. INTELIGENTA – Un norocos in dragoste trebuie sa aiba niste aptitudini intelectuale deosebite, sa se priceapa la aproape orice. Persoana respectiva poate sa vorbeasca despre afaceri si filosofie, filme si sport fara sa faca pe specialistul. Trebuie sa stie un pic din fiecare si sa-si comunice ideile fara sa-i deranjeze pe altii.Este bine cunoscut faptul ca, intr-o discutie amicala, un “expert” ii enerveaza pe interlocutori.

4. FLIRTUL Daca nu stiti sa flirtati sau santeti prea timizi, recurgeti la complimente sincere. In timp ce le spuneti, incercati sa adoptati o atitudine cat mai lejera si sa fiti cat mai fermecator.

5. SINCERITATEA – O persoana care este directa fara sa deranjeze printr-o sinceritate brutala este irezistibila. Cu putin tact, puteti sa-l faceti pe celalalt sa va accepte orice parere. Unii oameni au o diplomatie innascuta.

6. INDEPENDENTA – Un spirit liber este un spirit cuceritor. O persoana care este pe propriile sale picioare are un farmec aparte.

7. MODESTIA – Un om modest, care isi cunoaste propriile limite si isi recunoaste defectele si greselile este un om imbatabil. El nu cade in ridicol, precum cei plini de ei, care nu-si stiu lungul nasului. Ii accepta, astfel, mai usor pe cei din jurul sau si nu judeca defectele altora.

8. IMAGINATIA – Cu putina imaginatie, orice situatie potrivnica poate fi intoarsa in avantajul dumneavoastra. Totul este sa dati frau liber acestor porniri instinctive, care va vor face mai plin de viata. Fiti cat putetti de spiritual si de pozitiv, si potentialul partener nu se va plictisi niciodata de dumneavoastra.

9. SPIRITUL DE SACRIFICIU – Daca il veti arata celuilalt ca se poate baza oricand pe dumneavoastra, relatia este pe drumul cel bun. Toti avem nevoie sa stim ca exista cineva care este intotdeauna gata sa ne sara in ajutor. Singura problema, din acest punct de vedere, este ca exista posibiliatea ca partenerul sa se obisniasca prea mult cu ideea ca il veti suporta in orice situatie. O astfel de relatie nu este corecta fata de dumneavoastra, deoarece veti ramane un simplu punct de sprijin, si nu un partener.

10. LIPSA DE PREJUDECATI – Un om lipsit de prejudecati este cu adevarat liber, si le da celor din jur sentimentul ca pot fi sinceri cu el. Inchistarea persoanelor roase de ura de orice fel deranjeaza si uneori chiar enerveaza partenerul, si pe buna dreptate. Si in ceea ce priveste sexul trebuie sa avem mintea deschisa. Astfel, ne vom bucura de celalalt fara sa ne facem probleme absurde.