inhalator astm 200x200 Astmul si sarcina

Inhalator pentru astm

Astmul este o boala a plamanilor cauzata de contractia bronhiolelor pulmonare (ramuri ale traheei).

Astmul este tratat de obicei cu corticosteroizi orali/inhalati sau steroizi. Multe femei astmatice observa schimbari in starea lor atunci cand devin insarcinate. Dr Davis de la Universitatea din Michigan considera ca aceste modificari depind de gravitatea starii medicale a astmaticei inainte de conceptie. “Astmaticul dependent de steroizi si care a fost intubat poate avea probleme mai mari in sarcina. Totusi, acele femei care nu au avut probleme serioase pot avea o sarcina normala”.

Conform Dr. Davis ” E probabil ca majoritatea covarsitoare de femei cu astm sa nu experimenteze schimbari ale conditiei pe perioada sarcinii”. Cel mai bun sfat pe care comunitatea medicala il are pentru astmaticii care planuiesc a avea o sarcina sanatoasa consta in consultatii periodice la medicul primari specialisti.

Tratamentul obisnuit pentru cei cu astm presupune steroizi cum este prednisonul. Specialistii sunt de parere ca prednisonul nu afecteaza copilul care se afla in plina dezvoltare, de vreme ce nu exista dovezi ca acest steroid ar patrunde prin placenta la fat. Insa, este important ca femeile cu astm sa consulte medicul inainte de a incepe o noua medicamentatie sau cand intrerup medicamentele prescrise pentru aceasta afectiune inainte de a concepe un copil.