masajul bebeluslui 200x141 Avantajele masajului la bebelusi

Masajul bebelusului – o placere de ambele parti!

Simtul tactil a fost detectat la embrionii umani cu o varsta de pana la 8 saptamani. In acest stadiu, fetusul are o inaltime mai mica de 2.5 cm, nu prezinta ochi si urechi, insa pielea lui este foarte sensibila. Plutind in lichidul amniotic, fetusul este obisnuit cu stimularea tactila. Pe masura ce contractiile pantecului devin mai intense, ele imping si trag ritmic bebelusul .

Care sunt avantajele masajului copilasilor prematuri
Intr-un studiu realizat la University of Miami Medical Center, 20 bebelusi prematuri au fost masati de trei ori pe zi, cate 15 minute fiecare. Rezultatele au aratat ca au castigat, in medie, 47% din greutate pe zi, erau mult mai activi si mai alerti si prezentau o activitate neurologica intr-un stadiu mai avansat decat bebelusii nemasati. Pe langa acestea, s-a micsorat durata ramanerii lor in spital cu 6 zile.

Masajul poate ajuta la alinarea stresului la copii?
Parasind siguranta regasita in pantecul mamei, copilul gaseste lumea noastra ca fiind un loc imens si nemaipomenit. Totul ii este straniu si nefamiliar. Adaptarea la noile imprejurari si raspunsurile la stimulii senzoriali pot constitui o experienta destul de stresanta pentru copilas. La fel ca toate celelalte lucruri, masajul este, de asemenea, o experienta noua pentru bebelus. Ajuta copilul sa se obisnuiasca cu atingerile si sa raspunda acestora prin relaxare. In vreme ce masajul aduce noi imagini, noi sunete si mirosuri, el este destinat a fi placut prin confortul fizic si prin vocea linistitoare a mamei.

Masajul poate fi un mijloc de a relationa cu bebelusul meu?
Atingerea joaca un rol cheie in relationarea umana, fie ca se realizeaza intre mama si copil, iubiti sau prieteni. Masajul efectuat copilasului constituie, probabil, metoda primara care sta la baza relatiei dintre parinti si copil. Masajul iti da posibilitatea sa devii mai aporpiata cu bebelusul, cu modul in care corpul lui arata si se simte si sa te familiarizezi cu raspunsul lui la stimuli. Masajul zilnic este o modalitate perfecta pentru a mentine relatii afective si de a crea legaturi durabile intre parinte si copil.