bagaj gradi 200x200 Bagajul pentru gradinita

Bagajul pentru gradinita

Pregatirea bagajului pentru prima zi de gradinita incepe cu cateva saptamani inainte de debutul anului scolar, cand prichindelul va fi rugat sa-si aleaga un rucsacel numai al lui pentru a-l folosi la gradinita. Copilul se va simti integrat in treburile familiei, iar pe de alta parte va fi chiar responsabilizat: de alegerea sa depinde ce va cara in spate tot anul!

Dupa alegerea rucsacului, mamica va personaliza toate hainele folosite de copil in gradinita cu initialele numelui: fie ca alege sa inscriptioneze cu marker permanent etichetele fiecarui articol de imbracaminte sau sa coasa initialele, important e sa nu omita vreo hainuta. 

Asadar, bagajul de baza, la care se pot adauga orice alte articole solicitate de gradinita aleasa, trebuie sa respecte urmatoarele cerinte:

  • toate lucrurile copilului sa fie etichetate
  • sa aiba un rucsacel sau punga pentru adus/ luat haine curate/ murdare la/ de la gradinita si orice alte obiecte necesare (dosarul cu activitatile din saptamana respectiva, un mic cadou primit de la colegi, etc). In interiorul rucsacului, coase o eticheta care sa contina numele copilului, numarul tau si al taticului de telefon si un numar de telefon al gradinitei copilului (in caz ca rucsacul se pierde in parc sau pe drumul spre casa).
  • 2 randuri complete de haine de schimb (body/ maiou, pantaloni de interior, bluza de interior, pijama, inclusiv sosete si chilotei)
  • daca se cere, lenjerie de pat curata si una de schimb
  • 1-2 prosopele curate
  • periuta si pasta de dinti
  • 1 pereche incaltari de interior, usor de incaltat/ descaltat de catre copil (fie papuci, daca reuseste sa-i poarte, fie incaltaminte cu arici)
  • ofera gradinitei datele de contact ale tale si ale tatalui copilului: telefon, e-mail, adresa locuinta. Indica persoana de contact in cazul in care apare vreo urgenta.
  • copiilor nu li se permite sa aduca jucarii de acasa, insa pentru a face adaptarea mai usoara in primele zile de gradinita, poti ingadui copilului sa-si ia paturica sau jucaria preferata pentru primele saptamani, pana se obisnuieste cu noul mediu. La inceput i se va permite accesul cu obiectul preferat in sala de curs, urmand ca peste 1-2 saptamani, obiectul sa fie lasat in rucsacelul din vestiar si apoi eliminat complet din bagajul copilului.
Voi ce ati pus in bagajul pentru gradinita?