Gradinita si scoala

Bagajul pentru gradinita

Bagajul pentru gradinita

Pregatirea bagajului pentru prima zi de gradinita incepe cu cateva saptamani inainte de debutul anului scolar, cand prichindelul va fi rugat sa-si aleaga un rucsacel numai al lui pentru a-l folosi la gradinita. Copilul se va simti integrat in treburile familiei, iar pe de alta parte va fi chiar responsabilizat:... citeste »

Cum sa pregatesti prima zi de gradinita

Cum sa pregatesti prima zi de gradinita

In functie de copil si situatia familiala, copiii se adapteaza mai greu sau mai usor vietii de gradinita. Un copil de varsta mica, care a fost ingrijit doar de parinti, fara implicarea vreunei bone sau bunici, va intampina oarecare dificultati in primele zile departe de casa si parinti. Ce poti... citeste »

Cum il ajutam sa se adapteze la gradinita?

Cum il ajutam sa se adapteze la gradinita?

Specialistii confirma ca cei mici se adapteaza gradinitei in ritmul lor, niciodata acelasi pentru doi copii. Oricare ar fi varsta copilului, parintii il pot ajuta sa treaca mai usor peste separarea de ei si adaptarea in colectivul gradinitei. In primul rand, copiii isi dau seama daca parintele nu este in... citeste »

Gradinita de stat sau particulara?

Gradinita de stat sau particulara?

Fiecare dintre variante are avantajele si dezavantajele ei. Criteriile care stau la baza alegerii unei gradinite, de stat sau privata, tin de resursele materiale ale parintilor si de increderea in programul educational oferit de fiecare institutie in parte. Familiile cu posibilitati materiale iau in calcul inca de la inceput frecventarea... citeste »

La ce sa fii atenta cand vizitezi o gradinita

La ce sa fii atenta cand vizitezi o gradinita

Daca ati decis ca a sosit momentul potrivit sa indrumati copilul catre o gradinita, trebuie sa va inarmati cu multa rabdare si bunavointa, eventual si cu copilul din dotare, si sa treceti pragul unora dintre stabilimentele alese. Numai asa veti reusi sa va faceti o idee cat mai apropiata de... citeste »

Cum aleg cea mai buna gradinita?

Cum aleg cea mai buna gradinita?

Ce mai buna gradinita este aceea care se apropie cel mai mult de cerintele tale. Nu exista gradinita sau scoala perfecta! De cele mai multe ori catalogam gradinitele in functie de experienta noastra personala: daca tot ce ne aducem aminte din perioada copilariei noastre este vestiarul, atunci primul lucru asupra... citeste »

Este pregatit pentru gradinita?

Este pregatit pentru gradinita?

Ne trimitem copiii la gradinita la varste si pentru motive diferite. Majoritatea dintre noi sunt nevoiti sa gandeasca in termeni practici: incep serviciul vine un al doilea, al treilea bebelus nu isi permit sa angajeze o bona vor ca cel mic sa socializeze vor putin timp pentru ei insisi: sa se... citeste »

Legea Educatiei Nationale 1/2011: despre clasa pregatitoare

Legea Educatiei Nationale 1/2011: despre clasa pregatitoare

Prevederile Legii Nationale pentru Educatie 1/2011 privind infiintarea si functionarea clasei pregatitoare prevede urmatoarele: Clasa pregatitoare face parte din ciclul de invatamant primar Invatamantul primar se organizeaza si functioneaza, de regula, cu program de dimineata. In clasa pregatitoare sunt inscrisi copiii care au implinit varsta de 6 ani pana la... citeste »

Clasa pregatitoare sau De la grupa mijlocie direct la scoala

Clasa pregatitoare sau De la grupa mijlocie direct la scoala

In afara de zambetul (dorit a fi “linistitor”) domnului ministru Funeriu si al asigurarilor dansului ca totul este in regula, restul este o mare incertitudine! Pentru parinti, profesori, educatori…nimeni nu stie cum se procedeaza si ce va presupune noul proiect a legii educatiei nationale. Daca pana acum eram obisnuiti ca la fiecare 2... citeste »